Studenterbrød

Lækre hjemmelavede studenterbrød

Hjemmelavet studenterbrød er altid et hit, så her får du en skøn opskrift på studenterbrød, som du laver af kagerester. Vi kender dem fra bagerens vindue, men studenterbrød er altså også ret nemme at lave selv derhjemme. Her får du en god opskrift på lækre studenterbrød. Psssst… Vi har lavet studenterbrødene i miniformat, men vil du hellere have dem i almindelig størrelse, laver du dem selvfølgelig bare større.

24 studenterbrød

Total:3 timer 15 minutter

Arbejdstid:3 timer

Ingredienser

Mørdej:

  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • ¼ tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 75 g koldt smør
  • ½ æg
  • 2 spsk brombærmarmelade

Romkuglemasse:

  • 650 g kagerester (f.eks. brownie, chokoladekage eller mazarin)
  • 3 spsk brombærmarmelade
  • 3 spsk mørk rom
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1-2 spsk mandelmel

Glasur og pynt:

  • 200 g flormelis
  • 4 spsk kogende vand
  • lyserød konditorfarve
  • sukkerkrymmel

Sådan laver du hjemmelavet studenterbrød:

  1. Mørdej: Bland hvedemel, flormelis, vaniljepulver og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene. Tilsæt æg, og saml dejen til den er ensartet.
  2. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 min. Tænd ovnen på 175 grader.
  3. Læg bagepapir i en bageform på ca. 28 x 18 cm.
  4. Rul mørdejen ud til en aflang firkant i samme størrelse som formen, og læg den i bunden af formen.
  5. Prik mørdejen let med en gaffel, og bag den i 15-18 minutter, til den er let gylden. Afkøl.
  6. Romkuglemasse: Smuldr kageresterne fint, og læg dem i en røreskål.
  7. Tilsæt marmelade, rom og kakaopulver, og rør det hele sammen til en fast og sammenhængende dej – gerne på en røremaskine. Er dejen for våd eller klistret, kan du tilsætte lidt mandelmel, indtil konsistensen er fast.
  8. Smør et tyndt lag brombærmarmelade på den afkølede mørdejsbund. Fordel romkuglemassen oven på, og tryk den forsigtigt ud i et jævnt og ensartet lag – brug en lille palet eller bagsiden af en våd ske til at trykke massen ud med.
  9. Sæt kagen på køl i mindst 2 timer.
  10. Glasur og pynt: Rør flormelis og vand sammen til en tyktflydende glasur, og tilsæt lyserød konditorfarve, til den ønskede farve er opnået.
  11. Smør glasuren ud på toppen af kagen, og drys med sukkerkrymmel. Sæt kagen på køl, til glasuren har sat sig.
  12. Dyp en stor kniv i varmt vand, og tør den af. Skær herefter kagen ud i 24 små studenterbrød med en størrelse på ca. 5 x 3 cm.
  13. Opbevar studenterbrødene på køl indtil servering.