Styr på forretten - 4 sprøde hapsere
4 sprøde hapsere perfekt til forretter
4 stk.
Ingredienser
- 1. Tuncreme med agurk & ørredrogn:
- 4 stk. små aflange fuldkornsbrød
- 100 g tun
- ca. 2 spsk fraiche 9%
- salt, peber
- citronsaft
- ¼ agurk
- 25 g ørredrogn eller finthakket peberfrugt
- dild
- 2. Avokado, mozzarella & soltørret tomat:
- 4 skiver fuldkornsbaguette
- 1 avokado
- citronsaft
- salt, peber
- 4 små kugler mozzarellaost
- 3-4 finthakkede, soltørrede tomater
- basilikum
- 3. Crostini med tomat & serranoskinke:
- 4 skiver trekantede fuldkornsspeltbrød
- 1 stor tomat
- 1 tsk olivenolie
- 1 lille fed knust hvidløg
- salt, peber
- 4 skiver serranoskinke
- 2 artiskokhjerter i kvarter
- mynte
- 4. Crostini med cremet slaw & roastbeef:
- 4 skiver firkantede fuldkornsbrød
- 1 dl snittet spidskål
- 1 lille, groftreven gulerod
- 2 spsk mayonnaise
- salt, peber
- citron- eller limesaft
- 4 skiver roastbeef
- 4 cornichoner
- timian
Sådan gør du:
- 1. Tuncreme med agurk & ørredrogn:
- Rist brødene. Mos, rør og smag tunfisken til med fraiche, citronsaft, salt og peber. Fordel tuncremen på brødene, læg tyndtskårne agurkeskiver ovenpå og top med lidt rogn og dild.
- 90 kcal pr. stk.
- 2. Avokado, mozzarella & soltørret tomat:
- Rist brødskiverne. Skær avokadoen i tynde både, dryp dem med lidt citronsaft, drys salt og peber på og læg dem på brødene med mozzarellaostene skåret i halve. Drys med soltørret tomat og pynt med basilikum.
- 120 kcal pr. stk.
- 3. Crostini med tomat & serranoskinke:
- Rist brødene. Hak tomaten meget fint, rør og smag den til med olivenolie, hvidløg samt salt og peber. Fordel tomatsalsaen på brødene og top med skinke, artiskok og mynte.
- 90 kcal pr. stk.
- 4. Crostini med cremet slaw & roastbeef:
- Rist brødskiverne. Bland kål og gulerødder med mayonnaise, der er smagt godt til med salt, peber og citronsaft. Fordel den cremede slaw på brødene og top med roastbeef, cornichon og timian.
- 110 kcal pr. stk.