Æbletærte med marcipan
Årets dessert med æbler − den fås ikke bedre.
8
Ingredienser
- Tærtedej:
- 60 smør
- 150 g hytteost 1,5%
- 200 g hvedemel
- 25 g rørsukker
- Fyld:
- 50 g reven marcipan
- 3-4 æbler, f.eks. coxorange
- 25 g sukker + 1 tsk stødt kanel
- Pensling:
- 1 dl æblegelé
- Pynt:
- Små blade mynte eller
- citronmelisse
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor og blend, til dejen er fast, samlet og lige klar til at rulle ud.
- Rul dejen ud til en cirkel og beklæd en tærteform med løs bund og 24 cm i diameter med dejen.
- Tryk dejen fast op ad siderne. Prik bunden med en gaffel – sæt den i køleskab, mens du laver fyldet.
- Riv marcipanen groft.
- Skræl, udkern og snit æblerne i både og vend dem med en anelse citronsaft. Bred marcipanen ud på tærtebunden, læg æblerne ovenpå og drys med kanel-sukker.
- Bag tærten ved 200° i 30-40 minutter, til den er gylden og gennembagt. Smelt og pensl geleen over tærten, der evt. kan pyntes med lidt mynte.