Æbletærte

Æbletærte med marcipan

Årets dessert med æbler − den fås ikke bedre.

8

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 60 smør
  • 150 g hytteost 1,5%
  • 200 g hvedemel
  • 25 g rørsukker
  • Fyld:
  • 50 g reven marcipan
  • 3-4 æbler, f.eks. coxorange
  • 25 g sukker + 1 tsk stødt kanel
  • Pensling:
  • 1 dl æblegelé
  • Pynt:
  • Små blade mynte eller
  • citronmelisse

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor og blend, til dejen er fast, samlet og lige klar til at rulle ud.
  2. Rul dejen ud til en cirkel og beklæd en tærteform med løs bund og 24 cm i diameter med dejen.
  3. Tryk dejen fast op ad siderne. Prik bunden med en gaffel – sæt den i køleskab, mens du laver fyldet.
  4. Riv marcipanen groft.
  5. Skræl, udkern og snit æblerne i både og vend dem med en anelse citronsaft. Bred marcipanen ud på tærtebunden, læg æblerne ovenpå og drys med kanel-sukker.
  6. Bag tærten ved 200° i 30-40 minutter, til den er gylden og gennembagt. Smelt og pensl geleen over tærten, der evt. kan pyntes med lidt mynte.