boller i karry sund opskrift

Boller i karry på den sunde måde

Vil du tabe dig eller bare gerne holde vægten dér, hvor den er nu,så hent inspiration til madplanen i Sara Jin Smidt, aka HealthySkinny Bitch, og Mads Perssons nye bog "Sund vs. Slank." Her fårdu masser af lækker hverdagsmad i både en slankende og ensund udgave - her er det boller i karry på den sunde måde.

Boller i karry til 2 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 150 g hakket kalv/flæsk 6 %
  • 1 spsk rugmel
  • 1 æg
  • 1 løg, finthakket
  • ¼ squash, fintrevet
  • salt og peber
  • 1 liter vand
  • 1 tsk smør
  • 1 spsk madras-karry
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 gulerod, fintsnittet
  • ½ broccolihoved, pillet i små buketter
  • 150 g brune ris

Sådan laver du boller i karry

  1. 1. Rør en fars af kød, mel, æg, halvdelen af løget, squash, salt og peber. Bring ca. 1 liter vand i kog i en gryde.
  2. 2. Form farsen til kødboller, og kog dem i vandet i ca. 5 minutter. Tag dem op, og kasser vandet.
  3. 3. Smelt smørret i gryden, og 'brænd' karryen og det resterende løg af i smørret. Tilsæt fløden og guleroden, og lad det simre i ca. 10 minutter, før kødboller og broccoli tilsættes og simrer med videre i ca. 2 minutter.
  4. 4. Broccolien skal stadig være let sprød. Smag til med salt og peber. Spis boller i karry rygende varm med kogte brune ris til.
  5. TIP: Hvis du erstatter fløden med kokosmælk, bliver retten laktosefri.
  6. NÆRINGSINDHOLD
  7. Energi pr. person: 669 kcal
  8. Fedt 31 %
  9. Protein 22 %
  10. Kulhydrat 47 %

OM BOGEN

Chefredaktør på Fit Living og blogger Sara Jin Smidt/Healthy Skinny Bitch har mere end 10 års erfaring som personlig træner og kostvejleder, og i sin nye bog afslører hun, hvordan du gennem kosten kan tabe dig og holde vægten.

Bogen indeholder smarte tips og 100 nemme opskrifter udviklet i samarbejde med Mads Persson fra det sunde madkoncept SMAG. 

"Sund vs. slank", Sara Jin Smidt & Mads Persson, Politikens Forlag, 300 kr. Udkommer 18. april.

PRØV OGSÅ DEN SLANKE VERSION:Slank boller i karry