Sund boller i karry
Den skønne klassisker har fået et sundt twist! Prøv den nemme opskrift på boller i karry du kan lave på 35 minutter.
Næringsindhold
- Energi pr. person:348 Kcal
- Fedt:28 %
- Protein:45 %
- Kulhydrat:27 %
2 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
- 250 g hakket, magert skinkesmåkød
- 1 lille skalotteløg
- 1 æggehvide
- Salt og peber
- 5-6 dl urtebouillon
- Sauce:
- 1 tsk. rapsolie
- 1 tsk. karry
- 1 lille, hakket skalotteløg
- 1 lille, udkernet, æble
- 5 dl af den sigtede bouillon fra kogning
- 300 g selleri
- 2 tsk. mangochutney
- 1 dl grønkål
- ½ udkernet, rød peberfrugt
- 200 g blomkålsris
Sådan gør du
- Hak skalotteløget fint.
- Ælt kødet med skalotteløg, æggehvide, salt og peber. Del og form farsen til 10 valnøddestore boller.
- Varm bouillonen i en gryde, læg bollerne i, og lad dem simre i 5-6 minutter.
- Tag bollerne op, sigt og gem 5 deciliter af bouillonen til saucen.
- Riv æblet, skær sellerien i grove tern, og hak peberfrugten i små stykker. Varm olien i en gryde, svits karry, løg og æble heri under omrøring.
- Hæld bouillonen ved, læg selleritern og kødboller i, og lad det hele snurre, til sellerien lige netop er mør. Smag til med salt og peber.
- Anrét kødbollerne i en varm skål, og top med grønkål samt peberfrugt og servér med blomkålsris.