Sund boller i karry

Sund boller i karry

Den skønne klassisker har fået et sundt twist! Prøv den nemme opskrift på boller i karry du kan lave på 35 minutter.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    348 Kcal
  • Fedt:
    28 %
  • Protein:
    45 %
  • Kulhydrat:
    27 %

2 personer

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 250 g hakket, magert skinkesmåkød
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 æggehvide
  • Salt og peber
  • 5-6 dl urtebouillon
  • Sauce:
  • 1 tsk. rapsolie
  • 1 tsk. karry
  • 1 lille, hakket skalotteløg
  • 1 lille, udkernet, æble
  • 5 dl af den sigtede bouillon fra kogning
  • 300 g selleri
  • 2 tsk. mangochutney
  • 1 dl grønkål
  • ½ udkernet, rød peberfrugt
  • 200 g blomkålsris

Sådan gør du

  1. Hak skalotteløget fint.
  2. Ælt kødet med skalotteløg, æggehvide, salt og peber. Del og form farsen til 10 valnøddestore boller.
  3. Varm bouillonen i en gryde, læg bollerne i, og lad dem simre i 5-6 minutter.
  4. Tag bollerne op, sigt og gem 5 deciliter af bouillonen til saucen.
  5. Riv æblet, skær sellerien i grove tern, og hak peberfrugten i små stykker. Varm olien i en gryde, svits karry, løg og æble heri under omrøring.
  6. Hæld bouillonen ved, læg selleritern og kødboller i, og lad det hele snurre, til sellerien lige netop er mør. Smag til med salt og peber.
  7. Anrét kødbollerne i en varm skål, og top med grønkål samt peberfrugt og servér med blomkålsris.