Chili con carne

Chili con carne

Snurremad, der giver varme på en kølig vinterdag.

4

Ingredienser

  • 2 hakkede løg
  • 1 tsk majsolie
  • 2 hakkede gulerødder
  • 400 g hakket, magert oksekød
  • 1-2 små, hele chilier
  • 1 tsk mild chilipulver
  • 1 tsk spidskommen
  • 1-2 tsk stødt oregano
  • 1 stang kanel
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • evt. lidt hønse- eller grønsagsbouillon
  • 1 dåse velafdryppede, røde bønner
  • 20 g groftreven, mørk chokolade
  • (70 % kakaoindhold)
  • salt, peber
  • 2 udkernede, grofthakkede peberfrugter
  • Avokadosalat:
  • 2 velmodne avokadoer
  • 1 udkernet, finthakket chili
  • limesaft

Sådan gør du:

  1. Sauter løgene bløde i olie, kom gulerødderne ved og sauter i et par minutter. Bland kødet i gryden og svits det gyldent. Rør i det med en gaffel, så det får en grynet konsistens.
  2. Prik chilierne og kom dem ved sammen med de øvrige krydderier. Svits det hele i kort tid, hæld tomaterne i gryden, evt. sammen med lidt bouillon og lad det hele snurre i 20-30 minutter. Rør jævnligt.
  3. Bland bønnerne i retten, varm den godt igennem og smag til med chokolade, salt og peber.
  4. Vend peberfrugterne i til sidst, så de bevarer deres knasende konsistens.
  5. Mens retten snurrer, laves avokadosalaten. Mos eller hak avokadokødet groft, rør og smag det til med chili, limesaft samt salt og peber og server salaten til retten.