Sund nutella

2 opskrifter på sund Nutella: Se her, hvordan du selv laver Nutella

Ja - Nutella kan godt være 'sund' - og er du lige så vild med Nutella som os, kan du få to skønne opskrifter på hjemmelavet sund nutella lige her:

Ca. 2 1/2 dl hjemmelavet nutella

Total:20 minutter

Ingredienser

  • Variation 1
  • 100 g hasselnødder
  • 200 g meget bløde, udstenede dadler
  • 1 spsk koldslynget honning, alternativt ahornsirup eller kokossirup
  • 3-4 spsk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk ekstra jomfrukokosolie
  • 1 nip himalayasalt
  • Variation 2
  • 100 g hasselnødder
  • 1½ dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade, min. 70 %
  • 50 g smør
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 nip himalayasalt evt. lidt koldslynget honning, alternativt ahornsirup eller kokossirup

Sådan laver du en sund nutella

  1. Rist nødderne i ovnen ved 150 °C i ca. 20 minutter. Kom dem i et viskestykke og gnid en del af skallerne af. Det er ikke nødvendigt, men nutellaen bliver knapt så bitter sådan.
  2. Kør hasselnødder på en foodprocessor, til de næsten bliver til nøddesmør, det tager 5-10 minutter.
  3. Tilsæt dadler, honning, kakaopulver, vaniljepulver, kokosolie og salt og kør, til du har en fast cremet masse.
  4. Hæld nutellaen på et rent, skoldet glas, den holder sig min. 2-3 uger i køleskabet.

Sådan laver du en sund nutella

  1. Rist nødderne som ovenfor beskrevet. 
  2. Varm piskefløden op til kogepunktet i en lille kasserolle, tag den af varmen og bland chokolade og smør i, så det smelter. 
  3. Kør hasselnødder på en foodprocessor, til de næsten bliver til nøddesmør, det tager 5-10 minutter.
  4. Bland nødder med chokoladeblandingen, vaniljepulver og salt og smag til med lidt honning, hvis du har en sød tand. 
  5. Hæld nutellaen på et rent, skoldet glas, og opbevar det i køleskabet. Det holder min. 1 uge, hvis du ikke når at få det spist inden da.

Om bogen

Martin Kreutzer og Sandra Pugliese, Nødder - naturens genvej til flad mave og antiinflammatorisk styrke, Forlaget Muusmann, 169 sider, 250 kr. Læs mere på muusmann-forlag.dk og Facebook/muusmann forlag