Trænger du til et skud ny inspiration til sunde lækkerier til morgenbordet?
Se de lækre opskrifter i galleriet herover.
Bakke 1 – æg, æbler og juice!
ÆBLEPÅLÆG 1 kg æbler 11/2 dl vand 1 vaniljestang 50 g sukker 50 g muscovadosukker Saft og skal af 1 citron 1 tsk. kardemomme Salt SÅDAN GØR DU Kog æbler, vand, vanilje og sukker til mos ved svag varme. Rør citron, kardemomme og salt i, og lad det småkoge 1 time. Lad æblepålægget køle af, og opbevar det i glas i køleskabet. Det kan holde i ca. 2 uger. OMELET M. PINJEKERNER (4 pers.) 4 æg 1/2 dl mælk 2 forårsløg En lille håndfuld basilikum En håndfuld pinjekerner Olivenolie Salt og peber SÅDAN GØR DU Rør æg og mælk sammen. Skær forårsløgene fint, og hak basilikummen. Tilsæt det hakkede samt salt og peber. Varm en pande op med olivenolie. Steg omeletten på begge sider i olien. Rist pinjekernerne på en tør pande. Servér omeletten med de ristede pinjekerner. FRISKPRESSET JUICE (ca. 4 glas) 3 gulerødder 4 appelsiner 1 honningmelon SÅDAN GØR DU Pres frugt og grønt i en saftpresser. MORGENBOLLER (ca. 20 stk.) 20 g gær 1 dl lun mælk 4 spsk. sirup 1 spsk. salt 3 æg 1 l kærnemælk 1 kg hvedemel 1/2 kg grahamsmel. SÅDAN GØR DU Opløs sirup, salt og gær i mælken. Pisk æggene i. Hæld kærnemælken i. Tilsæt melet, og ælt dejen. Lad den hæve i køleskab natten over. Ælt dejen. Brug evt. lidt mere mel, hvis den klistrer. Form 20 boller, og lad dem efterhæve på en bageplade i ca. 1 time. Pensl bollerne med lidt vand. Bag dem i 25 min. ved 200 grader.