Chili con carne

Chili con carne

Sund chili con carne med masser af sunde råvarer

4

Ingredienser

  • 2 grofthakkede løg
  • 2 spsk olie
  • 3 fed hakkede hvidløg
  • 2 grofthakkede gulerødder
  • 400 g okseinderlår i tern eller strimler
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk stødt oregano
  • 2 tsk mild chilipulver eller
  • spanskrøget paprika
  • 2 udkernede, fintsnittede, røde chilier
  • 1 stang kanel
  • 2 dåser hakkede, flåede øko-tomater
  • 2 dl grøntbouillon
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 dåse afdryppede kidneybønner
  • 2 udkernede, grofthakkede
  • peberfrugter
  • salt, evt. peber
  • 10 g god mørk chokolade 80%
  • TILBEHØR:
  • 2 økologiske fuldkornstortillaer

Sådan gør du:

  1. Sauter løgene gyldne i olie, tilsæt hvidløg samt gulerødder og sauter yderligere et par minutter.
  2. Bland kødet med alle krydderier, kom i gryden og lad kødet få farve, før tomater, bouillon samt vineddike hældes over. Lad retten snurre ved jævn varme et par timer, til kødet er næsten mørt.
  3. Bland bønner samt peberfrugter i retten og lad den snurre videre, til kødet er helt mørt.
  4. Vend den revne chokolade i retten og smag til med yderligere krydderier. Spæd evt. til med lidt mere bouillon under kogningen, hvis der er behov.
  5. Skær tortillaerne i trekanter, læg dem på en plade med bagepapir og rist dem gyldne og sprøde i ovnen ved 225° (varmluft) i ca. fem minutter og server dem til retten.