Sursød rødbedesalat

Sursød rødbedesalat

(2-3 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Trækketid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 500 g røde, gule eller stribede rødbeder
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 10 g frisk ingefær
  • 1-2 spsk honning eller sirup
  • 1-2 spsk citronsaft eller æbleeddike
  • salt og peber
  • evt. frisk koriander eller bredbladet persille

  1. Lav en skål med isvand. Skræl rødbederne og skær dem i papirtynde skiver – brug et mandolinjerneller en skarp kniv. Læg skiverne i isvand og lad dem trække 20 min.
  2. Vask appelsinen og riv skallen fint. Rør den sammen med appelsinsaftog revet ingefær og smag til med honning/sirup, citronsaft/eddike, salt og peber.
  3. Hæld rødbederne pået dørslag og lad demdryppe godt af. Vend dem i dressingen og tilsætevt. koriander- eller persilleblade.