Sushi med roastbeef og avocadosalat

Sushi med roastbeef og avocadosalat

Sushi behøver ikke at bestå af rå fisk. Prøv denne anderledes variant med roastbeef og avocadosalat.

6 personer ca. 48 stk.

Ingredienser

  • Sushiris:
  • 4 dl sushiris (runde ris, der klistrer)
  • 5 dl vand
  • 3 spsk. eddike (f.eks. ­­­ris- eller hvidvinseddike)
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. groft salt
  • Til sushirullerne:
  • 450-500 g roastbeef (et stykke snøret inderlår af okse eller ungkvæg. Kan evt. købes stegt som pålægsskiver)
  • 2 spsk. olie
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 plader nori-tang
  • ca. 4-6 tsk. wasabi (grøn, japansk peberrod fra tube eller pulver rørt sam­men med vand, læs på ­emballagen)
  • Tilbehør:
  • ca. 2 dl japansk sojasovs
  • syltet appelsinskal
  • Pynt:
  • 2 håndfulde friske ­ærteskud
  • lidt wasabi
  • Avocadosalat:
  • 3-4 modne avocadoer
  • 1 lime
  • ½ agurk eller 1 ­skoleagurk
  • 1 lille rødløg (finthakket)
  • salt og friskkværnet peber

  1. Sushiris:
  2. Kom risene i en si, og skyl dem i koldt vand i ca. 15 min. Lad vandet dryppe fra, og kom risene i en gryde med vand. Bring gryden i kog ved jævn varme under tætsluttende låg. Når vandet koger, skrues ned til lav varme. Risene skal koge 10 min. Tag derefter gryden fra varmen, og lad den stå i 15 min.
  3. Rør i risene med en gaffel, og kom eddike, sukker og salt i, mens de er varme. Læg et vådt, hårdt opvredet viskestykke over. Lad risene køle af, og brug dem i løbet af få timer. Portionen rækker til ca. 8 ruller.
  4. Roastbeef: Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien på en pande. Brun kødet på alle sider, og krydr med salt og peber.
  5. Læg stegen i et ovnfast fad, sæt det i midten af ovnen, og tænd på 150 grader. Sæt et stegetermometer i midten af kødet. Steg i 45 min. – 1 time, til centrumtemperaturen er 55-60 grader. Afkøl kødet i køleskab et par timer. Skær tynde skiver af roastbeef, evt. på en pålægsmaskine.
  6. Sushiruller med ­roastbeef: Pak en sushimåtte ind i husholdningsfilm. Læg skiver af roastbeef i et lag på måtten.
  7. Dyp hænderne i vand, så risene ikke klistrer til fingrene. Fordel sushiris i et 3-4 mm tykt lag oven på kødet, så det passer med størrelsen på en plade nori-tang.
  8. Smør ca. ½ tsk. wasabi på risene i en stribe. Læg en plade nori-tang oven på risene. Rul tæt sammen til en rulle ved hjælp af sushimåtten. Lav ca. 8 ruller. Skær sushirullerne ud i 6 stykker med en fugtig kniv. Dup kniven med vand mellem hvert snit.
  9. Avocadosalat: Skær avocado ud i små tern, og bland med limesaft. Tilsæt tern af agurk og finthakket rødløg. Smag til med salt og peber.
  10. Sæt sushirullerne på et fad. Pynt med ærteskud og små klatter af wasabi. Servér med sojasovs smagt til med fint hakket orangeskal og avocadosalat.