Svampesalat med bokchoy, sort sesam og østerssauce
4
Ingredienser
- 500 g blandede svampe (østerhatte, shitake, bøgehatte og champignon)
- 1-2 spsk majsolie
- 2 fed hvidløg, fintsnittet
- 2 spsk soja
- 2 spsk østerssauce
- 2 bok choy* (kinesisk salat, kan udelades)
- 1 icebergsalat
- 2 tsk ristet hvidløg*
- 4 stængler kinesisk purløg*/8 purløg
- 2 tsk sort sesam
- 50 g enoki-svampe
Sådan laver du salaten
- 1. Skær svampene i mindre stykker, og steg dem af på en varm pande i olie sammen med
- hvidløg. Tilsæt soja og østerssauce og vend det godt sammen med fint snittet bok choy. Hold det herefter lunt.
- 2. Knæk icebergsalaten forsigtigt fra hinanden, således du har fire salat skåle. Fordel svampene deri.
- 3. Anret salatskålene på et fad, og drys med ristet hvidløg, kinesisk purløg, sesam og enoki-svampe. Server med ekstra østerssauce.
- *Kan købes hos asiatiske købmænd.