Opskrift på svampesalat med bokchoy

Svampesalat med bokchoy, sort sesam og østerssauce

4

Ingredienser

  • 500 g blandede svampe (østerhatte, shitake, bøgehatte og champignon)
  • 1-2 spsk majsolie
  • 2 fed hvidløg, fintsnittet
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk østerssauce
  • 2 bok choy* (kinesisk salat, kan udelades)
  • 1 icebergsalat
  • 2 tsk ristet hvidløg*
  • 4 stængler kinesisk purløg*/8 purløg
  • 2 tsk sort sesam
  • 50 g enoki-svampe

Sådan laver du salaten

  1. 1. Skær svampene i mindre stykker, og steg dem af på en varm pande i olie sammen med
  2. hvidløg. Tilsæt soja og østerssauce og vend det godt sammen med fint snittet bok choy. Hold det herefter lunt.
  3. 2. Knæk icebergsalaten forsigtigt fra hinanden, således du har fire salat skåle. Fordel svampene deri.
  4. 3. Anret salatskålene på et fad, og drys med ristet hvidløg, kinesisk purløg, sesam og enoki-svampe. Server med ekstra østerssauce.
  5. *Kan købes hos asiatiske købmænd.