Svampetærte og kornsalat med æble og radiser
Sæt en velsmagende tærte og en fyldig salat på bordet. Både tærte og salat kan laves i god tid, og opbevares i køleskab. Lun tærten før servering.
4 personer
Total:1 time
Ingredienser
Tærtebund:
- 125 g durumhvedemel
- 125 g hvedemel
- ½ tsk. groft salt
- 125 g koldt smør
- 3-4 spsk. koldt vand
Fyld:
- 2-3 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie eller smør
- 400 g svampe (se tip nederst)
- 1 spsk. frisk timian
- ¼ liter piskefløde
- 3 store æg
- 1 dl cremefraiche 38%
- 75 g revet ost
- salt og peber
Kornsalat:
- 175 g perlebyg eller perlespelt
- 4-6 stilke bladselleri
- 2 æbler
- 1 bundt radiser
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 citron (øko)
- 4 spsk. jomfruolivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
- Tærtebund: Kør de to slags mel og salt sammen med koldt smør i en foodprocessor. Saml dejen med koldt vand, pak den ind, og læg den i køleskab.
- Rul dejen ud, og læg den i en tærteform eller springform (24 cm). Prik bunden med en gaffel, og sæt den i fryseren i 20 min. Forbag tærtebunden ved 200 grader i 15 min.
- Fyld: Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Steg dem bløde på en pande med olie eller smør i 5 min.
- Tilsæt de istandgjorte/ituskårne svampe, og steg under omrøring i 5 min. Krydr med timian, salt og peber, og tilsæt fløden. Kog det i et par min., og hæld det i en skål til afkøling.
- Pisk æg og cremefraiche sammen, og rør det i svampecremen. Tilsæt revet ost, og smag til med salt og peber. Hæld fyldet i tærtebunden, og sæt den midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min. til cremen har sat sig.
- Kornsalat: Kog kornperlerne efter pakkens anvisning. Hæld dem i en sigte, og skyl med koldt vand.
- Rens selleri, æble og radiser, og snit dem fint. Skyl og pluk persillen. Bland med de kogte kornperler, og tilsæt fintrevet citronskal, 1-2 spsk. citronsaft, olivenolie, salt og peber.
- Servér tærten varm eller lun med salaten som tilbehør.