Sweet & Sour Salat
Sund og mættende salat med bønnespirer, cashewnødder og radiser - og masser af smag.
Ingredienser
- 6 dl rødkål
- 3 gulerødder
- 2 røde peberfrugter
- 1 fennikel
- 1 broccolihoved
- 2 appelsiner
- 4 stængler bladselleri
- 6 radiser
- 3-4 håndfulde bønnespirer
- 3/4 dl cashewnødder
- (grofthakkede)
- Dressing:
- 1 dl olivenolie
- 1 dl æblecidereddike
- 4 1/2 spsk agavesirup
- 1/4 dl tamari (sojasauce)
- 1 tsk frisk ingefær
- 3/4 tsk timian
- 1/2 fed hvidløg
- 1 knivspids cayennepeber
Sådan gør du:
- Snit rødkål, gulerødder, rød peber og fennikel fint og i aflange stykker.
- Skær stilken af broccolihovedet, tag de små buketter fra hinanden og skær dem over, så buketterne bliver endnu mindre.
- Skær appelsinen i små tern.
- Del bladselleristænglerne på langs og skær dem derefter ud på tværs i små stykker.
- Skær radiserne i tynde skiver.
- Kom det hele i en skål sammen med bønnespirerne og de grofthakkede cashewnødder.
- Dressing:
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend godt.
- Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt sammen.