Tacos med frisk salsa og tartaresauce
Hjemmelavede tacos med sprød fisk - en mexicansk lækkerbisken, som ofte er at finde ved de små gadeboder. Få opskriften på tacos med hjemmelavet salsa her
Ingredienser
- 4 majspandekager
- Marineret kål:
- 1 kvart rødkål, meget fint snittet
- 1 ½ dl lagereddike
- 3 spsk sukker
- 1 tsk salt
- Tomat-peber-salsa:
- 2 store kødfulde tomater
- 1 grøn peber
- 1 rødløg, finthakket
- saften fra 1 lime
- 1 bundt frisk koriander
- Øldej:
- 2 ½ dl hvedemel
- 2 ½ dl øl eller danskvand
- 1 stor æggehvide
- ca. 500 g hvid fisk
- Sauce tatare:
- 1 ½ dl god mayonnaise
- 1 spsk yoghurt naturel eller skyr
- 2 spsk finthakkede cornichoner
- 1 spsk hakkede kapers
- 2 spsk hakket frisk dild
- ½ tsk dijonsennep
- salt og peber
Sådan gør du
- Kål:
- Kog eddiken til kålen op med sukker og salt og hæld den over den snittede kål. Lad kålen trække en times tid.
- Salsa:
- Del tomaterne i kvarte og fjern indmad og kerner, skær resten af tomaten i små tern. Skær ligeledes den grønne peber i samme størrelse tern og bland begge dele med rødløg, grofthakket frisk koriander, limesaft og salt.
- Fisk:
- Bland mel og øl til en lind dej, pisk hviden stiv og vend i dejen. Krydr fisken med salt og peber og skær den ud i aflange stykker på ca 10 cm. Hæld olien op i en gryde og lad den varme op under medium varme. Når et lille stykke brød kommer op gyldenbrunt efter ca. 30 sekunder er olien klar. Dyp fiskestykkerne i dejen og steg 2-3 stykker fisk ad gangen i ca. 5 min, og lad dem derefter dryppe af på fedtsugende papir.
- Sauce tatare:
- Rør mayonnaisen med skyr, kapers, cornichoner, dijonsennep, hakket dild, og smag til med salt og peber og servér sammen med majspandekager, salsa, pickled kål, sprød fisk og en skefuld sauce tartare på toppen.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: 3 kalorierlette fiskretter