Sommermad: Tacosalatwraps
Ny variant af den klassiske taco.
Ingredienser
- 1 stort løg
- 1 stort fed hvidløg
- koldpresset jomfruolivenolie
- 400 g hakket oksekød
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2-3 spsk sød chilisauce, eller efter smag
- flagesalt
- friskkværnet sort peber
- 2-3 hjerte- salathoveder
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille rødløg
- 1-2 avokadoer
- 4-5 solmodne blommetomater eller 12 cherrytomater
- 1 lille bundt frisk koriander eller purløg
- Sådan gør du: Pil og snit løget og hvidløgsfeddet helt fint. Steg løget på en pande i olivenolie, til det er glasklart. Tilsæt hvidløget, og steg det med i nogle minutter. Tilsæt derefter oksekødet, og steg det godt igennem. Smag til med spidskommen, sød chilisauce, salt og peber. Skær bunden af salathovederne, og fjern de yderste blade. Del forsigtigt salathovederne i blade, skyl dem godt, slyng dem tørre, og fordel bladene på et stort fad. Rens peberfrugten, og pil rødløget. Del avokadoen, fjern stenen, og tag avokadokødet ud. Skær peberfrugt, rødløg, avokado og tomater i fine tern. Lad kødet køle af, til det kun er lunt. Fordel det i salatbladene, og fordel grønsagerne henover. Drys med friskhakkede krydderurter, og servér med det samme.