Lækkert hjemmebag: Tærte med pecannødder
En dejlig lun tærte fyldt med knasende pecannødder er perfekt til eftermiddagskaffen. Nyd gerne dit hjemmebag lunt med en gavmild klat flødeskum til. Her får du opskriften på en dejlig tærte med pecannødder. Se her, hvordan du gør:
Tærte med pecannødder til 6 personer
Total:1 time 40 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
Tærtedej:
- 120 g mel
- 85 g koldt smør
- 1 knsp. salt
- 35 g sukker
- 1 æggeblomme
- evt. lidt koldt vand
- smør til formen
Fyld:
- 2 små æg
- 1 dl rørsukker
- ½ stang vanilje
- ¾ dl lys sirup
- 15 g smeltet smør
- 1 spsk. bourbon
- 1 nip salt
- 175 g pekannødder
Tilbehør:
- Blødt flødeskum
Sådan bager du en tærte med pecannødder:
- Bland mel, smør, salt og sukker, til det har konsistens som brødkrummer, gerne i en foodprocessor. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt vand, og sæt den i køleskab i 10 minutter.
- Smør en aflang form (ca. 10 x 34 cm) med løs bund. Rul dejen ud, og læg dejen i formen, så den stikker op over kanten. Prik bunden med en gaffel, og sæt den på frost i 30 minutter eller på køl i 2 timer. Forbag tærtebunden ved 185 grader varmluft i ca. 7-8 minutter. Trim kanten.
- Pisk æg, sukker og vanilje sammen. Pisk sirup, smør, bourbon og salt i. Vend nødderne i massen, og fyld massen i tærtebunden.
- Bag tærten i den forvarmede ovn i 40-45 minutter, eller til den har sat sig. Server tærten lun eller afkølet med flødeskum til.