Smuk sommertærte med vaniljecreme, melon & hindbær

Smuk sommertærte med vaniljecreme, melon & hindbær

Her får du opskriften på en lækker tærte med hindbær og melon. Tærten er fyldt med den lækreste fløjlsbløde vaniljecreme og har tern af forskellige meloner og hindbær på toppen.

1 tærte, 10-12 stykker

Total:1 time 45 minutter

Arbejdstid:1 time 5 minutter

Ingredienser

Tærtebund med mandler:

  • 125 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 25 g mandelmel (blendede mandler)
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • evt. lidt vand (koldt)

Vaniljecreme:

  • 1 stang vanilje
  • ½ liter sødmælk
  • 100 g sukker
  • 6 æggeblommer
  • 40 g majsstivelse
  • 1½ dl piskefløde

Pynt:

  • 400-500 g melon (gerne flere slags, f.eks. vandmelon og cantalupemelon, skrællet uden kerner)
  • 125 g hindbær

Sådan laver du tærten

  1. Tærtebund: Skær koldt smør i mindre stykker, smuldr det med mel, og tilsæt mandelmel og sukker. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. en smule vand.
  2. Tryk dejen sammen uden at ælte den, og stil den i køleskab i ca. 1 time før brug.
  3. Rul dejen tyndt ud, og beklæd en tærteform (24 cm i diameter, gerne en metalform med løs bund). Tryk siderne godt til kanterne med en lille kugle dej. Prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformen i køleskabet i ½ time.
  4. Beklæd formen med bagepapir. Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i, så tærtebunden ikke hæver, når den bages.
  5. Bag bunden ved 175 grader i 25 min. Fjern indlægget (bønner og bagepapir), og bag i yderligere ca. 10 min., så bunden får lidt mere farve. Afkøl tærtebunden på en bagerist.
  6. Vaniljecreme: Kom den flækkede vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk godt sammen.
  7. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min. Si den over i en skål. Drys med lidt sukker, og sæt på køl.
  8. Pisk fløden til let skum, og vend det i den afkølede vaniljecreme.
  9. Fordél cremen i tærtebunden. Kom små stykker melon og hindbær på toppen. Nyd tærten frisklavet.