Smuk sommertærte med vaniljecreme, melon & hindbær
Her får du opskriften på en lækker tærte med hindbær og melon. Tærten er fyldt med den lækreste fløjlsbløde vaniljecreme og har tern af forskellige meloner og hindbær på toppen.
1 tærte, 10-12 stykker
Total:1 time 45 minutter
Arbejdstid:1 time 5 minutter
Ingredienser
Tærtebund med mandler:
- 125 g smør
- 175 g hvedemel
- 25 g mandelmel (blendede mandler)
- 50 g sukker
- 1 æg
- evt. lidt vand (koldt)
Vaniljecreme:
- 1 stang vanilje
- ½ liter sødmælk
- 100 g sukker
- 6 æggeblommer
- 40 g majsstivelse
- 1½ dl piskefløde
Pynt:
- 400-500 g melon (gerne flere slags, f.eks. vandmelon og cantalupemelon, skrællet uden kerner)
- 125 g hindbær
Sådan laver du tærten
- Tærtebund: Skær koldt smør i mindre stykker, smuldr det med mel, og tilsæt mandelmel og sukker. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. en smule vand.
- Tryk dejen sammen uden at ælte den, og stil den i køleskab i ca. 1 time før brug.
- Rul dejen tyndt ud, og beklæd en tærteform (24 cm i diameter, gerne en metalform med løs bund). Tryk siderne godt til kanterne med en lille kugle dej. Prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformen i køleskabet i ½ time.
- Beklæd formen med bagepapir. Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i, så tærtebunden ikke hæver, når den bages.
- Bag bunden ved 175 grader i 25 min. Fjern indlægget (bønner og bagepapir), og bag i yderligere ca. 10 min., så bunden får lidt mere farve. Afkøl tærtebunden på en bagerist.
- Vaniljecreme: Kom den flækkede vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk godt sammen.
- Kog cremen under omrøring i ca. 4 min. Si den over i en skål. Drys med lidt sukker, og sæt på køl.
- Pisk fløden til let skum, og vend det i den afkølede vaniljecreme.
- Fordél cremen i tærtebunden. Kom små stykker melon og hindbær på toppen. Nyd tærten frisklavet.
15 skønne tærter med frugt & bær
-
Æbletærte med flettet låg og marcipanfyld
-
Æbletærte med mandler og kanel
-
Æbletærte med marcipan
-
Æbletærte med valnøddebund
-
Marcipantærte med bær
-
Æbletærte med kanel
-
Æbletærte med kanelcreme
-
Dessert: Lime-marengstærte
-
Tærte med marcipan og appelsin
-
Pæretærte med vaniljeis og karamelkanelsauce
-
Tarte tatin med vaniljeyoghurt
-
Fransk pæretærte
-
Mørdejstærte med æble og tranebær
-
Tærte tatin med mango
-
Rabarber-crumble tærte