Tandoori-fisk med agurkesalat og ris

Tandoori-fisk med agurkesalat og ris

Skøn indisk-krydret fisk med let tilbehør.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege/kogetid: ca. 20 min.
  • Fisken er fryse-egnet (uden salat)
  • 1 rødfisk (eller 2 stk. rødfisk i filet med skind, ca. 600 g)
  • 1 spsk tandoori-krydderi (fås i velassorterede supermarkeder og hos etniske købmænd)
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • Agurkesalat med peanuts:
  • 1 agurk (små tern)
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk rødløg (eller salatløg, finthakkede)
  • 2 spsk persille (finthakket)
  • 2 spsk saltede peanuts
  • Tilbehør: ris og citronbåde
  • Pynt: bredbladet persille

  1. Skrab evt. fisken fri forskæl eller bed fiskehandlerenom at gøredet. Skær fisken ud i 4stykker og skær et parsnit i fiskeskindet, sådet ikke sprækker understegning.
  2. Gnid fisken med tandooriog steg den i 7-8min. i varm olie på enpande med skindsidennedad. Tryk fisken modpanden med en palet.Krydr med salt.
  3. Agurkesalat: Blandingredienserne til agurkesalaten.
  4. Servér varm stegt fiskmed agurkesalat, friskkogteris og citron. Pyntmed persille.