Tærte med artiskok & tomat
Knasende & sprødt til frokost.
6
Ingredienser
- 100 g mandelmel
- 100 g hvid fuldkornshvedemel
- 1 knsp salt
- 100 g smør
- 100 g kvark 0,3 %
- Fyld:
- 4 æg
- 0,5 dl minimælk
- salt, peber
- lidt hakket basilikum
- 8 artiskokhjerter i halve
- 15-16 små hele cherrytomater
- 2 spsk reven parmesan
- Topping:
- frisk basilikum
- Sådan gør du: Ælt dejen sammen, og rul den ud. Beklæd en tærteform, 24-26 cm i diameter, med dejen. Sæt den koldt i ½ times tid. Prik og forbag bunden ved 200° i 15-20 minutter. Pisk æg, mælk og krydderier sammen, og hæld fyldet i tærten. Læg artiskok og tomater i, og drys med reven ost. Bag tærten i yderligere 20-25 minutter, til fyldet er stivnet og tærten sprød. Top med masser af basilikum før serveringen.
- ● ● Energi pr. person: 360 kcal, fedt 54%, protein 17%, kulhydrat 29%.