Sund grønsagstærte

Tærte med artiskok & tomat

Knasende & sprødt til frokost.

6

Ingredienser

  • 100 g mandelmel
  • 100 g hvid ­fuldkornshvedemel
  • 1 knsp salt
  • 100 g smør
  • 100 g kvark 0,3 %
  • Fyld:
  • 4 æg
  • 0,5 dl minimælk
  • salt, peber
  • lidt hakket basilikum
  • 8 artiskokhjerter i halve
  • 15-16 små hele ­cherrytomater
  • 2 spsk reven parmesan
  • Topping:
  • frisk basilikum

  1. Sådan gør du: Ælt dejen sammen, og rul den ud. Beklæd en tærteform, 24-26 cm i diameter, med dejen. Sæt den koldt i ½ times tid. Prik og forbag bunden ved 200° i 15-20 minutter. Pisk æg, mælk og krydderier sammen, og hæld fyldet i tærten. Læg artiskok og tomater i, og drys med reven ost. Bag tærten i yderligere 20-25 minutter, til fyldet er stivnet og tærten sprød. Top med masser af basilikum før serveringen.
  2. ● ● Energi pr. person: 360 kcal, fedt 54%, protein 17%, kulhydrat 29%.