Tærte med rejer og radiser

Tærte med rejer og radiser

Der bruges både radiserog radiseblade til dennetærte. Servér den friskbagtog varm eller lun, oglæg først rejerne på vedservering.

(1 tærte/8 stykker)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: 45 min.
  • Tærtedej:
  • 200 g hvedemel
  • 50 g durummel
  • ½ tsk. groft salt
  • 125 g koldt smør
  • 1 æg
  • 2 spsk. iskoldt vand
  • Fyld:
  • 2 bundter radiser med top (ca. 20 stk.)
  • 2 æg
  • 2 dl fløde
  • 1 tsk. karry
  • salt og peber
  • Topping:
  • 300 g pillede rejer
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. citron- eller limesaft
  • 1 bundt purløg

  1. Tærtedej:
  2. Bland de 2 slags melmed salt, og hak detkolde smør i, brug evt. enfoodprocessor. Tilsæt æg,og saml hurtigt dejen medvand.
  3. Rul dejen ud på etmeldrysset bord, og lægden i en aflang form(11x35 cm) eller en rund(22 cm). Tryk dejen godtind i kanterne, skær overskydendedej fra, og prikbunden med en gaffel.Sæt formen i køleskabet 1times tid eller i fryseren i20 min.
  4. Rens radiserne, ogskær dem i tynde skiver.Skyl radisebladene, oghak dem groft.
  5. Pisk æg godt sammenmed fløde, og smag tilmed karry, salt og peber.Tilsæt snittede radiser (tag lidt fra til pynt) oghakkede radiseblade.
  6. Bag tærten blindt (senederst) ved 180 grader i 10min. Fjern papir og bønner,og bag i yderligere5 min.
  7. Hæld karry/radisecremeni tærtebunden, ogbag tærten i ca. 30 min.,til cremen akkurat erstivnet.
  8. Topping:
  9. Vend de afdryppederejer sammen med olie,citrussaft, salt og friskkværnetpeber. Tilsætfintklippet purløg og desidste snittede radiser.Læg rejerne på den færdigbagtetærte og servérstraks.