Tarteletter med kylling i asparges

Tarteletter med kylling i asparges

Der er rigeligt fyld i de 2 kyllingeopskrifter. Så du kan enten vælge at servere 1 tartelet med fyld til hver og så give resten af stuvningen til i en skål eller at servere 2 tarteletter til hver.

(6 pers.)

Ingredienser

  • Fyld:
  • 1 kylling, ca. 1200 g
  • 1 liter vand
  • 1 spsk. salt
  • 6 peberkorn
  • Desuden:
  • 250 g grønne asparges
  • 25 g smør
  • 2½ spsk. hvedemel
  • 4 dl kyllingesuppe
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. æble- eller hvidvinseddike
  • 2 tsk. sukker
  • salt, peber
  • 6 tarteletter
  • Pynt:
  • timian el. persille samt citronskiver

  1. Kom kyllingen i en gryde sammen med vandet. Kog op, og skum af. Tilsæt salt og peberkorn. Kog kyllingen ca. 1 time. Tag kyllingen op, og køl den af. Pil kødet fra skind og ben. Skær kødet i mindre tern. Si suppen, som kyllingen er kogt i. Kog den gerne ind til halvdelen, så det bliver en god kraftig suppe.
  2. Bræk den træede del af aspargesene, og skær dem i 2-3 cm’s stykker.
  3. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende suppe lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Tilsæt æbleeddike og sukker. Kom asparges i. Kog stuvningen sammen ca. 5 min. under omrøring. Kom kødet i. Kog stuvningen kort igennem under omrøring. Smag til med salt og peber.
  4. Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server straks pyntet med timian og citron.