Tarteletter med skinke og rodfrugter
Nemme tarteletter med lækkert fyld af skinke og rodfrugter - fyldet til disse tarteletter kan varieres i det uendelige, byt skinken ud med en rest kylling og varier gulerødder og selleri med forskellige andre rodfrugter.
Tarteletter til 6 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 6 tarteletter
- Fyld:
- 150 g selleri, skrællet vægt
- 150 g gulerødder, skrællet vægt
- 25 g smør
- 2½ spsk. hvedemel
- 4 dl bouillon
- 2 dl piskefløde
- 200 g røget skinke i tern
- 1 spsk. friskhakket timian eller persille
- 1-2 tsk. dijonsennep eller hvidvinseddike
- salt og peber
- Pynt:
- 1 stilk bladselleri og frisk timian eller persille
Sådan laver du tarteletter med skinke
- 1. Skær selleri og gulerødder i tern. Kog det ca. 5 min. i letsaltet vand. Afdryp grøntsagerne i en si.
- 2. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Kog stuvningen sammen ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt skinke, selleri, gulerødder og persille. Kog op under omrøring. Smag til med sennep, salt og peber.
- 3. Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server dem pyntet med bladselleri i tynde skiver og timian.