Luftige teboller med rosiner
Lækre og luftige teboller med rosiner og et fint drys perlesukker på toppen. Her får du en god opskrift på hjemmebagte teboller.
10 stk. teboller
Total:18 minutter
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 1 spsk. sukker
- ¾ tsk. salt
- 1½ dl rosiner
- ca. 450 g manitobahvedemel eller tipo 00 hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- 3-4 spsk. perlesukker til drys
Sådan bager du teboller
- Smelt smørret i mælken. Når det er lunkent, udrøres gæren heri. Rør æg og sukker i. Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen sammen, til den er smidig.
- Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 1 time. Form dejen til 10 boller.
- Lad dem efterhæve tildækket med et rent klæde ca. 40 min.
- Pensl med æg, og drys med perlesukker. Bag bollerne ca. 18 min. ved 200 gr.
Skønne hjemmebagte boller
-
Skønne solskinsboller
-
Cremeboller
-
Luftige teboller med rosiner
-
Chokoladeboller - bagt som brydebrød
-
Lækre boller med nutella & lakrids
-
Wienerbrødsboller med blåbær
-
Hjemmebagte krydderboller
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
Boller med chokolade - nem opskrift
-
Boller med kardemomme
-
Boller med fyld og glasur
-
Boller med valnødder