Kyllingekødboller i fyldig tomatsovs
Kødboller af hakket kylling er nem og børnevenlig aftensmad. Vi har lavet den her i en hjemmelavet tomatsovs med masser af smag - og med pasta til. Så bliver alle munde mætte, Få opskriften her.
4 personer (ca. 9 kødboller)
Ingredienser
Kyllingekødboller:
- 3 spsk. rasp
- 1 dl piskefløde
- 2 fed hvidløg
- 1 æggeblomme
- ½ citron
- ½ dl finthakket persille
- 1 tsk. salt
- 1 knsp. peber
- 500 g hakket kylling
Tomatsovs:
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 ds. hakkede tomater
- 2 hakkede tomater
- 2 spsk. kalvefond
- 4 dl vand
- 1 spsk. finthakket timian
- 2 spsk. finthakket persille
- 1 tsk. salt
- 1 knsp. peber
Pynt:
- Timian
- Revet citronskal
Tilbehør:
- Pasta
- Parmesanost
Sådan laver du kyllingeboller i tomatsovs
- Tomatsovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm olien op i en gryde, og steg gulerødder, løg og hvidløg, til det er blødt, men uden at tage farve.
- Tilsæt de to slags tomater, kalvefond, vand og krydderurter. Lad sovsen simre under låg i 25-30 min. Rør et par gange undervejs. Smag til med salt og peber.
- Kyllingekødboller: Rør rasp og fløde sammen. Lad det trække i et par min. Pil og riv hvidløgsfeddene. Tilsæt æggeblomme, revet hvidløg, revet citronskal, persille, salt og peber. Tilsæt det hakkede kød, og rør godt rundt.
- Form kødboller, ca. 2½ cm i diameter. Tilsæt kødbollerne til sovsen, og skru ned for varmen. Lad det simre under låg i ca. 15 min. Vend dem en gang.
- Pasta: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Server kødbollerne i tomatsovs med pasta og revet parmesan. Pynt med timian og revet citronskal.