Dette lille trick kan hjælpe dig til at vælge den perfekte avocado
Det kan være svært at bedømme en avocado blot på den udvendige farve, men der er hjælp at hente med dette trick.
Du klemmer, og du mærker, men alligevel har vi nok alle prøvet at komme hjem med en stak avocadoer, hvor ingen af dem havde den perfekte grønne farve og bløde konsistens.
Men nu er det slut med uperfekte avocadoer. Der findes nemlig et trick, som du kan bruge allerede i supermarkedet, hvis du er lidt diskret. Det smarte trick er beskrevet i flere medier blandt andet ’The Kitchn’ og 'Buzz Feed'.
Du kan forsigtigt fjerne knoppen i toppen og se, hvilken farve der gemmer sig under den. Hvis knoppen er nem at tage af, og du finder en fin gullig/grønlig nuance, betyder det, at din avocado er moden og klar til at tage med hjem.
Farven indikerer nemlig stadier i modningsprocessen, fortæller lektor i fødevarevidenskab på Professionshøjskolen Michael René.
- Det er ligesom med bananer, der også skifter farve, når de modner. Så farven under knoppen indikerer, hvor moden avocadoen er.
Redaktionen har også afprøvet det lille trick.
Hvis du ikke kan få knoppen nemt af, og der stadig sidder knop tilbage, eller hvis den er meget grøn under, er avocadoen umoden.
Hvis du nemt kan fjerne hele knoppen, og der viser sig en grønlig/gullig farve under, er din avocado moden.
Hvis knoppen falder af nemt, og der viser sig en brun farve under knoppen, er din avocado overmoden.
Få avocadoer til at modne hurtigere
Hvis du er kommet hjem med en overmoden avocado, er der desværre ikke gode råd at hente. Men hvis du har umodne avocadoer, kan du ‘speede’ modningsprocessen op ved at lægge dem sammen med bananer.
- Bananer udskiller et modningshormon, som modner blandt andet avocadoer, forklarer Michael René, lektor i fødevarevidenskab på Professionshøjskolen.
Husk at hold øje med avocadoerne undervejs og flyt dem væk fra bananerne, når de er modnet.
God avocado-jagt!
LÆS OGSÅ: Fødevarer din hjerne absolut ikke kan lide
LÆS OGSÅ: Smoothie med avocado og kakao