Skøn dessert: Tequila sunrise fromage
En skøn dessert baseret på den lækre drink tequila sunrise - se her, hvordan du laver en lækker mousse med 80'ernes yndlingsdrink, nemlig en tequila sunrise mousse. Mums!
6
Total:7 timer
Arbejdstid:6 timer
Ingredienser
Det skal du bruge
- 6 blade husblas
- 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 100 g sukker
- 2 tsk. reven, usprøjtet appelsinskal
- 1½ dl appelsinsaft
- 1 dl tequila
- 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
- 1 dl piskefløde
- Desuden: 1 dl grenadine
- Pynt: 6 appelsinbåde
Sådan laver du tequila sunrise fromage
- Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
- Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, tilsæt appelsinskal, 1 dl af appelsinsaften og tequilaen.
- Tag husblassen op med det vand, der hænger ved bladene, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af appelsinsaften og tequila i. Køl denne masse af, til det er fingervarmt. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens der røres.
- Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til blødt skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt (det tager ikke særlig lang tid), vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i.
- Fordel grenadine i 6 glas. Fordel fromagen over. Dæk til, og lad fromagerne stivne i køleskab 4-6 timer eller natten over. Pynt fromagerne med appelsinbåde, så de ligner en tequila sunrise og server.