20 stk., til 4 pers. som forret

Ingredienser

  • 2 spsk. olie
  • 150 g hakket svinekød maks. 10 % fedt
  • 1 fed presset hvidløg
  • 100 g revne gulerødder
  • 100 g fintsnittet hvidkål eller spidskål
  • 4 spsk. fishsauce
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. sukker
  • 1 rød finthakket chili
  • evt. 50 g bønnespirer
  • 50 g glasnudler
  • 15-20 forårsrulleplader Tyj spring roll pastry 19 x 19 cm købes frosne i specialbutikker
  • 1 sammenpisket æggehvide eller 1 helt æg
  • Olie til friturestegning
  • Thaisalat:
  • 1 mangofrugt
  • 2 tomater
  • 1 agurk
  • 2 forårsløg
  • frisk koriander
  • Marinade:
  • 1 tsk. finthakket grøn chili
  • 2 spsk. limesaft
  • 2 spsk. fishsauce
  • 1 stilk citrongræs
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. salt

  1. Varm olien op i en dyb stegepande. Svits svinekødet sammen med hvidløget, til det har skiftet farve. Tilsæt gulerødder, kål, fishsauce, sojasauce, sukker og chili. Svits det ca. 5 min. Hæld blandingen op i en sigte, og lad evt. overskydende væske dryppe fra.
  2. Afkøl og vend evt. bønnespirerne i. Kog glasnudlerne efter anvisning på emballagen, og afdryp dem i en sigte. Hak dem groft, og vend dem i kødblandingen.
  3. Læg en dejplade på et skærebræt. Kom 1 stor spsk. fyld på midten af dejpladen. Pensl med æggehvide på kanterne,og fold pladens sider ind over fyldet. Pensl igen. Rul dejen sammen om fyldet til små ruller. Fortsæt på denne måde med resten af fyldet.
  4. Varm olien op i en gryde. Det skal være så varmt, at et franskbrødsstykke bliver gyldent på et minuts tid. Friturestegrullerne, til de er sprøde og gyldne. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  5. Skræl mangofrugten, og skær den i både. Skær tomaterne i halve både og agurken i skiver. Snit løgene. Bland mango og grønsager i en skål. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend den i salaten. Server den sammen med sød chili-blommesauce til rullerne.