Thai-frikadeller

Thai-frikadeller

Mange af os har fået smag for eksotisk inspireret mad. Her får du opskriften på frikadeller a la Thailand. Thai-frikadeller er et sikkert hit på middagsbordet.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Stege/kogetid: 15 min.
  • Fars:
  • 200 g hakket oksekød
  • 1-2 forårsløg
  • 1 stilk citrongræs
  • ½ frisk chili
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1 bundt koriander
  • ½ tsk. salt
  • 1 lille æg
  • 1 spsk. olie
  • Tilbehør:
  • ris og jordnøddesovs

  1. Hak forårsløg, citrongræs, chili (uden frø og mellemvægge), ingefær og en lille håndfuld koriander fint.
  2. Rør det i kødet sammen med salt og æg. Form kødboller og steg dem på en pande med olie – ca. 8 min.
  3. Servér med kogte ris og jordnøddesovs: Kom ½ dåse kokosmælk i en gryde med 2-3 spsk. peanutbutter, 2 spsk. rørsukker, 2-3 spsk. sojasovs, 1 spsk. æbleeddike og ½ tsk. rød thai karrypasta. Pisk det sammen og lad det simre 5 min.