Thai-kokosmælk suppe

Thai-kokosmælk suppe

Den søde, stærke thaisuppe er en elsket klassiker. Her med ekstrameget af det grønne.

4

Ingredienser

  • 1 stang citrongræs
  • 2-3 cm ingefær
  • 9 dl grøntsagsbouillon
  • 3-4 friske limeblade (eller et par tørrede limeblade, som blot kommes hele i suppen uden at snittes)
  • 4 forårsløg
  • 2-3 stængler bladselleri
  • 1 bundt grønne asparges
  • ½-1 broccoli
  • fintsnittet frisk chili efter smag og behag
  • 1 dåse kokosmælk
  • 100 g grønne ærter f.eks. frosne
  • saft af ½-1 lime
  • 1-1½ spsk soja f.eks. tamari
  • ½-1 bundt friske koriander
  • Tilbehør:
  • evt. kogte jasminris

Sådan gør du

  1. Snit citrongræs og ingefær i skiver, og kom det i en gryde sammen med bouillon. Giv det et opkog sammen med limeblade.
  2. Skær forårsløg i strimler og bladselleri i skiver. Knæk bunden af aspargesen, og kasser. Skær asparges i mindre stykker og broccoli i små buketter. 
  3. Kom lidt chili i gryden sammen med kokosmælk og broccoli, og lad det koge ved jævn varme i 3-4 minutter. Tilsæt forårsløg, grønne asparges og ærter, og lad det simre 2-3 minutter.
  4. Krydr suppen med limesaft, soja og frisk koriander.
  5. Anret den varme suppe, og server eventuelt med kogte jasminris til.