Thai-kokosmælk suppe
Den søde, stærke thaisuppe er en elsket klassiker. Her med ekstrameget af det grønne.
4
Ingredienser
- 1 stang citrongræs
- 2-3 cm ingefær
- 9 dl grøntsagsbouillon
- 3-4 friske limeblade (eller et par tørrede limeblade, som blot kommes hele i suppen uden at snittes)
- 4 forårsløg
- 2-3 stængler bladselleri
- 1 bundt grønne asparges
- ½-1 broccoli
- fintsnittet frisk chili efter smag og behag
- 1 dåse kokosmælk
- 100 g grønne ærter f.eks. frosne
- saft af ½-1 lime
- 1-1½ spsk soja f.eks. tamari
- ½-1 bundt friske koriander
- Tilbehør:
- evt. kogte jasminris
Sådan gør du
- Snit citrongræs og ingefær i skiver, og kom det i en gryde sammen med bouillon. Giv det et opkog sammen med limeblade.
- Skær forårsløg i strimler og bladselleri i skiver. Knæk bunden af aspargesen, og kasser. Skær asparges i mindre stykker og broccoli i små buketter.
- Kom lidt chili i gryden sammen med kokosmælk og broccoli, og lad det koge ved jævn varme i 3-4 minutter. Tilsæt forårsløg, grønne asparges og ærter, og lad det simre 2-3 minutter.
- Krydr suppen med limesaft, soja og frisk koriander.
- Anret den varme suppe, og server eventuelt med kogte jasminris til.