Thaigryde med kylling og kokos
Go' og krydret
6 personer
Ingredienser
- 1 stor kylling ca. 1500 g
- ca. 2 l vand
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 1½ spsk. salt
- 10 hele sorte peberkorn
- Karrysauce:
- 1 stort løg
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. karry
- 5 dl siet suppe
- 1 ds. kokosmælk
- gerne 5 blade kafirlime
- 2 spsk. lime- eller citronsaft
- 1 spsk. sukker
- 2 spsk. friskreven ingefær
- 2 spsk. sojasauce
- 1-2 spsk. majsstivelse udrørt
- i 1 dl vand til jævning
- Pynt:
- rødløgsringe og koriander eller persille
- Tilbehør:
- ris, gerne jasmin, og lynstegte grøntsagsstænger f.eks. porre, rød peber og gulerod
- Kom kyllingen i en gryde,og hæld vandet ved. Kog op,og skum af. Skær gulerødderog løg i mindre stykker.Kom gulerødder, løg, salt ogpeberkorn i gryden og kog op.Lad retten småkoge underlåg ca. 1¼ time, til kyllingener mør. Vend kyllingen efter45 min. Suppen sies over i enanden gryde og skummes forfedt.
- Pil kødet af kyllingen, ogskær det i tern. Kasser skindog ben.
- Hak løget, og svits den iolie. Tilsæt karryen, og svitsden med. Kom suppe, kokosmælkog evt. kafirlimebladei. Tilsæt limesaft, sukker,ingefær og sojasauce. Kogdet sammen 4-5 min. Udrørmajsstivelsen i vand, ogrør det i. Kog kort op underomrøring, og smag til medsalt og peber. Kom kødet i, ogkog det med 3-4 min. underomrøring. Lad hver isærpynte deres egen portionmed rødløg og koriander ellerpersille.