Thaigryde med kylling og kokos

Thaigryde med kylling og kokos

Go' og krydret

6 personer

Ingredienser

  • 1 stor kylling ca. 1500 g
  • ca. 2 l vand
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 1½ spsk. salt
  • 10 hele sorte peberkorn
  • Karrysauce:
  • 1 stort løg
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. karry
  • 5 dl siet suppe
  • 1 ds. kokosmælk
  • gerne 5 blade kafirlime
  • 2 spsk. lime- eller citronsaft
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. friskreven ingefær
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1-2 spsk. majsstivelse udrørt
  • i 1 dl vand til jævning
  • Pynt:
  • rødløgsringe og koriander eller persille
  • Tilbehør:
  • ris, gerne jasmin, og lynstegte grøntsagsstænger f.eks. porre, rød peber og gulerod

  1. Kom kyllingen i en gryde,og hæld vandet ved. Kog op,og skum af. Skær gulerødderog løg i mindre stykker.Kom gulerødder, løg, salt ogpeberkorn i gryden og kog op.Lad retten småkoge underlåg ca. 1¼ time, til kyllingener mør. Vend kyllingen efter45 min. Suppen sies over i enanden gryde og skummes forfedt.
  2. Pil kødet af kyllingen, ogskær det i tern. Kasser skindog ben.
  3. Hak løget, og svits den iolie. Tilsæt karryen, og svitsden med. Kom suppe, kokosmælkog evt. kafirlimebladei. Tilsæt limesaft, sukker,ingefær og sojasauce. Kogdet sammen 4-5 min. Udrørmajsstivelsen i vand, ogrør det i. Kog kort op underomrøring, og smag til medsalt og peber. Kom kødet i, ogkog det med 3-4 min. underomrøring. Lad hver isærpynte deres egen portionmed rødløg og koriander ellerpersille.