Thaisalat med oksekød, grønne bønner og nudler
En lækker thaisalat
4 personer
Ingredienser
- 1 okseflanksteak
- 1 dl sojasauce
- 2 fed finthakket hvidløg
- 2 spsk. revet ingefær
- 1 spsk. olie
- peber
- Desuden:
- 1 mangofrugt
- 1 lille romainesalat
- 1 agurk
- 300 g grønne bønner, helst friske danske
- 2 forårsløg
- 200 g risnudler
- Marinade:
- 3 spsk. limesaft
- 2 spsk. fishsauce
- 2 tsk. sukker
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 2 fed finthakket hvidløg
- evt. ½-1 tsk. finhakket rød chili
- Pynt:
- 30 g ristede cashewnødder og evt. frisk koriander eller mynte
- Kom kødet i en skål, og hæld sojasauce over. Tilsæt hvidløg og ingefær. Vend kødet rundt, og lad det trække et par timer i køleskab. Tag kødet op af marinaden, og kassér marinaden. Pensl kødet med olie.
- Grill kødet 15-20 min. på udendørsgrillen, og kom peber over. Vend den flere gange under grilningen. Eller brun flanksteaken i olie på begge sider på en pande.
- Kom flanksteaken i et smurt ovnfast fad. Stil kødet i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe. Skær kødet i meget tynde skiver.
- Skræl mangofrugten, og skær den i tynde både. Skyl og afdryp salaten godt. Skær agurken i skiver. Nip bønnerne, og kog dem 6 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
- Snit løgene. Bland mango og grønsager i en skål. Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Kom dem i en sigte, og overbrus dem med koldt vand. Skær dem i mindre stykker. Fordel nudler, mango og grønsager i portionsskåle.
- Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og dryp over. Fordel kødet, og drys med cashewnødder og evt. koriander.