Romkugler Tivoli

Skønne romkugler fra TIVOLI

Romkugler er et hit hos alle, og i år havde Tivoli skabt en særlig romkugle til den nye sæson "Vinter i Tivoli". Romkuglen ligner en snebold, og den kan fås i to versioner i krea-værkstedet Mit Eget Krus. En børnevenlig version, der er rullet i kokos og uden rom, og en voksenvenlig version rullet i hvide chokoladespåner og med ægte rom. Her får du opskriften - så kan du selv vælge, om du vil lave romkuglerne med eller uden rom.

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 25 % brownie
  • 25 % mazarinkage
  • 50 % wienerbrød (det man ikke spiste til søndagsmorgenmaden)
  • Tilsmages med kakao, mørk rom og hindbærmarmelade
  • Rulles i hvid chokolade og kokos (eller anden drys)

Sådan laver du romkugler

  1. Brownie og mazarinkage (eller andre kagerester) blandes med wienerbrød i en røremaskine.
  2. Kakao tilsættes efter smag (justeres afhængig af mængden af brownie).
  3. Smages til med rom og syltetøj.
  4. Vær opmærksom på, at romsmagen forsvinder lidt, når der er gået en dag, så tilsæt lidt ekstra.
  5. Kuglerne formes og sættes på køl, til de er helt kolde og faste.
  6. Hvid chokolade smeltes over vandbad. Det smeltede chokolade fordeles med hånden på hele overfladen, og kuglerne rulles straks i hvide chokoladespåner og kokos.
  7. Romkuglerne sættes på køl og kan serveres, når de er kolde. Velbekomme.
  8. Husk: Brownie og mazarin kan erstattes af andre kageprodukter. Dog er det at foretrække, at der indgår en form for chokoladekage. Kage og wienerbrød kan opbevares på frost og tø op inden det skal anvendes. Så man kan med fordel gemme alle sine bagværkrester i fryseren og lave romkugler af dem.