To lækre lagkager
Vi bager til en mørk og en lys lagkage og blander bundene i de færdige kager – lækkert og sjovt.
Ingredienser
- Den lyse:
- (1 høj bund til 3 stk.)
- 4 æg (stuetemperatur)
- 75 g sukker
- 50 g mel
- 50 g kartoffelmel
- ½ tsk. bagepulver
- smør til formen
- Den mørke:
- (1 høj bund til 3 stk.)
- 4 æg (stuetemperatur)
- 75 g sukker
- 30 g mel
- 60 g kartoffelmel
- ½ tsk. bagepulver
- 3 spsk. kakao
- smør til formen
- Pisk æg og sukker 5-7 min. Massen skal være hvid, luftig og næsten lige så stabil som flødeskum. Mel, kartoffelmel og bagepulver samt kakao, hvis det er den mørke dej, du er i gang med, sigtes ned i dejskålen og vendes forsigtigt i æggemassen. Rør forsigtigt dejen igennem med et piskeris for at afsløre eventuelle mellommer.
- Bunden af en 22 cm´s springform beklædes med bagepapir, og kanten af formen smøres med smør.
- Dejen fyldes i formen, og kagen bages 40-45 min. ved 175 gr. Mærk med en finger, om den er gennembagt, inden den tages ud af ovnen. Køl kagen helt af.