To lækre lagkager

To lækre lagkager

Vi bager til en mørk og en lys lagkage og blander bundene i de færdige kager – lækkert og sjovt.

Ingredienser

  • Den lyse:
  • (1 høj bund til 3 stk.)
  • 4 æg (stuetemperatur)
  • 75 g sukker
  • 50 g mel
  • 50 g kartoffelmel
  • ½ tsk. bagepulver
  • smør til formen
  • Den mørke:
  • (1 høj bund til 3 stk.)
  • 4 æg (stuetemperatur)
  • 75 g sukker
  • 30 g mel
  • 60 g kartoffelmel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 3 spsk. kakao
  • smør til formen

  1. Pisk æg og sukker 5-7 min. Massen skal være hvid, luftig og næsten lige så stabil som flødeskum. Mel, kartoffelmel og bagepulver samt kakao, hvis det er den mørke dej, du er i gang med, sigtes ned i dejskålen og vendes forsigtigt i æggemassen. Rør forsigtigt dejen igennem med et piskeris for at afsløre eventuelle mellommer.
  2. Bunden af en 22 cm´s springform beklædes med bagepapir, og kanten af formen smøres med smør.
  3. Dejen fyldes i formen, og kagen bages 40-45 min. ved 175 gr. Mærk med en finger, om den er gennembagt, inden den tages ud af ovnen. Køl kagen helt af.