Skønt hjemmebag: Tofarvede Nutella-snegle
De to farver dej snor sig om hinanden og giver en kage med et flot og anderledes udseende.
12 stk
Total:2 timer 15 minutter
Arbejdstid:2 timer
Ingredienser
- 125 g sødmælk
- 30 g smør
- 25 g gær
- ½ æg
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 265 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 125 g sødmælk
- 30 g smør
- 25 g gær
- ½ æg
- 50 g sukker
- 250 g hvedemel
- 15 g kakaopulver
- ½ tsk salt
- 6 spsk Nutella
Sådan gør du:
- Lys dej: Smelt mælk og smør sammen i en gryde ved lav
- varme. Tag gryden fra varmen, og lad blandingen stå, til den er lillefingervarm.
- Smuldr gæren i den lune mælkeblanding. Tilsæt æg, sukker og vaniljesukker, og rør det sammen.
- Bland hvedemel og salt, og ælt det i dejen, til den er glat og smidig – ælt grundigt i mindst 5-8 minutter.
- Mørk dej: Smelt mælk og smør sammen i en gryde ved lav varme. Tag gryden fra varmen, og lad blandingen stå, til den er lillefingervarm.
- Smuldr gæren i den lune mælkeblanding. Tilsæt æg og sukker, og rør det sammen.
- Bland hvedemel, kakao og salt, og ælt det i dejen, til den er glat og smidig – ælt grundigt i mindst 5-8 minutter.
- Læg dejene i hver sin skål, og lad dem hæve lunt og tildækket til i 1 time. Rul den lyse dej ud på et let meldrysset bord til et rektangel på 40 x 22 cm.
- Smør 3 spsk Nutella ud på dejen i et ensartet lag. Rul herefter den mørke dej ud til en firkant i samme størrelse som den lyse.
- Læg den mørke dej oven på den lyse, og rul dejen en smule ud, så den bliver lidt tyndere.
- Smør de sidste 3 spsk Nutella ud på den mørke dej.
- Skær dejen i 12 strimler med en pizzaskærer, og rul hver dejstrimmel sammen til en snegl.
- Læg bagepapir på 2 bageplader. Fordel 6 snegle i en cirkel på midten af hver bageplade.
- Dæk sneglene til, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Bag sneglene i 15-18 minutter, til de er gennembagte – dæk dem evt. med et stykke folie undervejs, så den lyse vaniljedej ikke bliver for mørk.
- Tag kagerne ud, og afkøl dem på en rist før servering.