Tom yam med kylling
2
Ingredienser
- 1 stilk citrongræs
- l lille løg i både
- 10 g galangarod (kan udelades)
- 5 limeblade
- 1 liter lys hønsefond eller vand
- 1 spsk chilipasta (gerne thailandsk chili pasta)
- korianderstængler, fra 1 bundt koriander
- 1 spsk sukker
- ½ dl limesaft
- 3-4 spsk. fiskesauce
- Fyld:
- 2 kyllingebryster
- 200 g champignon, halverede
- 2 forårsløg, i tynde skiver
- 2 tomater, i både
- korianderblade, fra 1 bundt koriander
Sådan gør du
- Kom citrongræs, løg, galanga, limeblade, chili, korianderstængler, sukker, limesaft, fiskesauce og hønsefond i en gryde, og lad det koge i 15 min under låg (køb hønsefond hos din slagter, hvis du ikke har den i fryseren, eller brug vand, men undgå de kedelige bouillonterninger eller fonde, der er fyldt med tilsætningsstoffer). Sigt suppen.
- Skær kyllingen i strimler, og pochér den i suppen i 4-5 min, eller til den er tilberedt. Anret champignon, forårsløg, tomatbåde og koriander i store skåle, og hæld den varme suppe over. Servér straks.
- TIP! Galanga er en rod, der ligner ingefær en smule. Du kan købe den i asiatiske supermarkeder, og får du fat i den, kan den fryses, så du har til næste gang. Ellers tilsæt en smule mere lime til suppen, og udelad galanga.
PRØV OGSÅ: Kålsalat med oksekød