Tom yam med kylling

Tom yam med kylling

2

Ingredienser

  • 1 stilk citrongræs
  • l lille løg i både
  • 10 g galangarod (kan udelades)
  • 5 limeblade
  • 1 liter lys hønsefond eller vand
  • 1 spsk chilipasta (gerne thailandsk chili pasta)
  • korianderstængler, fra 1 bundt koriander
  • 1 spsk sukker
  • ½ dl limesaft
  • 3-4 spsk. fiskesauce
  • Fyld:
  • 2 kyllingebryster
  • 200 g champignon, halverede
  • 2 forårsløg, i tynde skiver
  • 2 tomater, i både
  •  korianderblade, fra 1 bundt koriander

Sådan gør du

  1. Kom citrongræs, løg, galanga, limeblade, chili, korianderstængler, sukker, limesaft, fiskesauce og hønsefond i en gryde, og lad det koge i 15 min under låg (køb hønsefond hos din slagter, hvis du ikke har den i fryseren, eller brug vand, men undgå de kedelige bouillonterninger eller fonde, der er fyldt med tilsætningsstoffer). Sigt suppen.
  2. Skær kyllingen i strimler, og pochér den i suppen i 4-5 min, eller til den er tilberedt. Anret champignon, forårsløg, tomatbåde og koriander i store skåle, og hæld den varme suppe over. Servér straks.
  3. TIP! Galanga er en rod, der ligner ingefær en smule. Du kan købe den i asiatiske supermarkeder, og får du fat i den, kan den fryses, så du har til næste gang. Ellers tilsæt en smule mere lime til suppen, og udelad galanga.
PRØV OGSÅ: Kålsalat med oksekød