Tomatsalat med mozzarella og basilikum
Her lader vi feriedrømmene få frit løb med en lækker tomatsalat med mozzarella og basilikum.
Frokostret eller tilbehør til 4 personer
Total:15 minutter
Ingredienser
- Tomatsalat med mozzarella og basilikum
- Arbejdstid: 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- 800 g bøftomater eller blommetomater på stilk (skiver)
- 1 tsk sukker
- 1-2 stk. frisk mozzarella (italiensk ost, forhandles i saltlage i en plastpose)
- 1 lille rødløg eller salatløg (ringe)
- 3 spsk olivenolie
- 1 /2 dl balsamico eller anden vineddike
- 1 /2 tsk groft salt
- evt. 2 spsk sorte oliven
- 2 håndfulde frisk basilikum (blade)
- Tilbehør: italiensk brød eller flute
Sådan laver du tomatsalat med mozzarella og basilikum
- 1. Læg tomatskiverne på et fad eller fordel dem på fire tallerkener. Drys med sukker.
- 2. Hæld lagen fra mozzarellaen væk og skær osten i skiver.
- 3. Læg dem og løgringene oven på tomatskiverne.
- 4. Bland olie med eddike og krydr med salt. Hæld dressingen over salaten lige før servering.
- 5. Drys evt. med oliven og basilikum