Tomattærte med forårsløg

Tomattærte med forårsløg

Gæster eller weekend: En nybagt tærte er altid populær på frokostbordet.

4 pers.

Ingredienser

  • Dej:
  • 175 g mel
  • 85 g smør
  • 85 g friskrevet grana
  • 2 æg
  • Fyld:
  • 1 bg. (150 g) cremefraiche
  • 3 æg
  • 500 g cherrytomater
  • 1 bdt. forårsløg
  • salt og peber
  • rucola til servering

  1. Mel og smør smuldres, blandes med grana og samles med æg. Dejen rulles ud, lægges i en tærteform (23 x 23 cm) og stilles koldt en times tid, eller til den skal bruges.
  2. Cremefraiche, æg og salt og peber piskes sammen og hældes i formen. Skyllede, halverede tomater og skyllede forårsløg i små stykker fordeles i æggemassen, og tærten bages ved 175 gr. i ca. 45 min. Tærten serveres lun med rucola.