Nemt & lækkert torskefad
Torskefadet kan tilberedes om eftermiddagen og bare sættes i ovnen, når gæsterne kommer.
Torskefad til 6 personer
Ingredienser
- Torskefad
- ½ kg små aspargeskartofler
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 1 fennikel, revet eller skåret helt tyndt
- 2 fed presset hvidløg
- ½ kg små søde tomater, halvdelen i kvarter, de øvrige bages hele
- 2 torskefileter (ca. 1 kg)
- olivenolie (ikke spare!)
- 100 g sorte oliven uden sten
- dildkrone og fennikeltop (gem fra fennikel)
- 1½ dl hvidvin
Sådan laver du torskefad
- Skræl kartoflerne, kog dem i 10 min. i saltet vand. Del dem i halve.
- Kom lidt olie i en lille gryde, tilsæt løg, fennikel, og hvidløg, og svits, til det bliver gyldent.
- Skær halvdelen af tomaterne i kvarter, og tilsæt. Rør rundt, til det bliver marmeladeagtigt, og smag til med salt og peber.
- Skær fisken i 6-8 cm store stykker. Kom olivenolie i et fad, og læg fiskestykkerne ovenpå. Kom tomatmarmeladen, oliven og kartofler i fadet. Krydr med dildkrone og fennikeltop, og læg de hele tomater ved. Hæld hvidvinen over, og dæk med stanniol.
- Sæt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Tag folien af, og giv retten et par minutter under grillen. Server med godt brød og evt. en enkel grøn salat.
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller