Opskrift på torskefad

Nemt & lækkert torskefad

Torskefadet kan tilberedes om eftermiddagen og bare sættes i ovnen, når gæsterne kommer.

Torskefad til 6 personer

Ingredienser

  • Torskefad
  • ½ kg små aspargeskartofler
  • 1 rødløg, skåret i tynde ringe
  • 1 fennikel, revet eller skåret helt tyndt
  • 2 fed presset hvidløg
  • ½ kg små søde tomater, halvdelen i kvarter, de øvrige bages hele
  • 2 torskefileter (ca. 1 kg)
  • olivenolie (ikke spare!)
  • 100 g sorte oliven uden sten
  • dildkrone og fennikeltop (gem fra fennikel)
  • 1½ dl hvidvin

Sådan laver du torskefad

  1. Skræl kartoflerne, kog dem i 10 min. i saltet vand. Del dem i halve. 
  2. Kom lidt olie i en lille gryde, tilsæt løg, fennikel, og hvidløg, og svits, til det bliver gyldent.
  3. Skær halvdelen af tomaterne i kvarter, og tilsæt. Rør rundt, til det bliver marmeladeagtigt, og smag til med salt og peber.
  4. Skær fisken i 6-8 cm store stykker. Kom olivenolie i et fad, og læg fiskestykkerne ovenpå. Kom tomatmarmeladen, oliven og kartofler i fadet. Krydr med dildkrone og fennikeltop, og læg de hele tomater ved. Hæld hvidvinen over, og dæk med stanniol.
  5. Sæt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Tag folien af, og giv retten et par minutter under grillen. Server med godt brød og evt. en enkel grøn salat.