Tortellini med spinat og bolognese

Tortellini med spinat og bolognesesauce

Bolognese er et sikkert hit hos både børn og voksne! Prøv denne skønne opskrift på tortellini med spinat og bolognesesauce, der smager himmelsk og er nem at lave. Pasta med kødsovs på en ny og spændende måde:

4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 gulerod
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g bacon i små tern
  • 400 g hakket oksekød eller hakket kylling
  • 1 ds. flåede hakkede tomater
  • 3 spsk. tomatkoncentrat, gerne fra tube
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 2 dl bouillon
  • salt og peber
  • 500 g pasta f.eks. friske tortellinier med spinat
  • 150 g frisk spinat
  • evt. frisk basilikum
  • friskreven parmesan.

Sådan gør du:

  1. Hak løget. Skær bladselleri og gulerod i mindre stykker, og hak dem herefter fint evt. i en foodprocessor.
  2. Hak også hvidløgsfeddene fint. Svits grøntsagerne i olien i en gryde. Tilsæt bacon og kød, og svits det med til det har skiftet farve.
  3. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, oregano og bouillon.
  4. Lad saucen simre ca. 30 min. under låg. Smag til med salt og peber.
  5. Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Skyl spinaten grundigt, og kog den med det sidste min. af pastaens kogetid.
  6. Afdryp spinat og tortellini i en si.
  7. Server tortellinierne med spinat og kødsaucen. Pynt evt. med basilikum og giv parmesan til.