Toscakage med æbler og nødder
Det er højsæson for nødder, så der er faktisk en god undskyldningfor at bage denne lækre toscakage med hasselnødder og mandler.
1 tærteform (23 x 27 cm)
Total:20 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: ca. 20 min.
- Tærtedej:
- 125 g smør
- 200 g mel
- 2 spsk. koldt vand
- 1 tsk. reven citronskal
- Fyld:
- 75 g mandler
- 75 g hasselnødder
- 100 g smør
- 1½ dl sukker
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. mel
- 4-5 æbler
Sådan bager du toscakage
- 1. Kom smør, mel og vand i en foodprocessor, og rør det jævnt. Tilsæt citronskal, og kør igen.
- 2. Beklæd en tærteform (23 x 27 cm) med bagepapir, og spred dejen ud deri. Prik bunden med en gaffel, så den ikke bobler op under bagningen. Stil den i køleskabet i mindst 1 time.
- 3. Skold mandlerne, og smut dem. Stil dem i ovnen ved 200 grader i et ildfast fad, til de er gyldne, ca. 8 min.
- 4. Hasselnødderne skal ligeledes en tur i ovnen i 8 min., til skallen kan smuldres af.
- 5. Smelt smørret i en gryde, det må ikke blive brunt. Tilsæt sukker, honning og mel. Lad det lige nå kogepunktet, inden mandler og hasselnødder kommes i, og sluk så for gryden.
- 6. Skyl æblerne, og skær kernehuset bort. Skær æblerne i tynde både, og fordel dem på tærtedejen. Hæld den flydende nøddeblanding over æblerne.
- 7. Bag kagen i ovnen på 200 grader i ca. 20 min. (evt. med folie over de sidste 5 min.).