Toscansk bønnesuppe

Toscansk bønnesuppe

Skøn og mættende suppe fyldt med god smag.

2

Ingredienser

  • 2 skiver kalkunbacon
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg, ca. 70 g renset vægt
  • 1 stængel bladselleri, ca. 45 g
  • 1 gulerod, ca. 50 g renset vægt
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 spsk timianblade
  • 2 håndfulde savoykål, ca. 150 g (helst den lyse del)
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk koncentreret tomatpure
  • 2 dl purerede tomater, ca. 200 g
  • 1 ½ dl kogte hvide bønner, ca. 125 g
  • 1 tsk røget paprika
  • 5-6 dl fond efter eget valg
  • himalayasalt
  • 1 nip tørret chili
  • 25 g pecorino eller parmesan til servering

Sådan gør du:

  1. Skær bacon i små strimler. Finthak hvidløg og løg. Skyl bladselleri, og skær i små tern. Skrub eller skræl guleroden, og skær ligeledes den i små tern. Skyl og slyng krydderurterne, og pil bladene fra stænglerne. Skær savoykål i strimler, skyl det og afdryp det grundigt. Svits bacon, hvidløg og løg i olien for lav varme i 4-5 minutter under omrøring. Tilsæt bladselleri, gulerod og krydderurter.
  2. Lad det simre et par minutter, og tilsæt koncentreret tomat, og efter yderligere et minuts tid de purerede tomater. Lad det koge op, tilsæt savoykål, bønner, røget paprika og fond. Lad suppen småsimre, til kålen er mør. Blend den, og smag til med salt og chili. Server med friskrevet pecorino.
  3. Suppen holder sig fint på køl til næste dag og kan fryses. Varm den nænsomt op, når den skal spises.
  4. Variation
  5. Alt efter udbud og sæson kan du variere savoykål med andre kåltyper. Du kan bruge alle kåltyper i denne suppe. Du kan fint bruge kikærter eller røde linser til suppen i stedet for bønner.
  6. Næringsindhold
  7. Energi: 442 kcal
  8. Protein: 23,7 g
  9. Fedt: 17,7 g
  10. Kulhydrat: 54,1 g
  11. Kostfibre: 13,5 g
  12. Opskriften er fra Martin Kreutzer og Sandra Puglieses bog, Souping - det nye juicing, fra Muusmann Forlag.