Toscatærte med tyttebær

Toscatærte med tyttebær

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Hviletid: min. 1 time
  • Koge/bagetid: 35 min.
  • Fryse-egnet
  • Tærtedej:
  • 200 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knsp salt
  • 125 g koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk kold mælk (eller vand)
  • tørrede bønner
  • Fyld:
  • 200 g sukker
  • ¼ l piskefløde
  • 100 g smør
  • 100 g mandler (smuttede, hakkede)
  • 100 g hasselnøddekerner (hakkede)
  • 250 g friske tyttebær (eller frosne, optøede)
  • Tilbehør:
  • cremefraiche

  1. Bland mel, flormelis ogsalt og hak smørret i(i en foodprocessor ellermed et mørdejsjern).
  2. Saml dejen med æggeblommeog mælk ellervand. Pak den ind og lægden i køleskab i min.1 time.
  3. Fyld: Smelt sukkeret tilgylden karamel i en gryde.Tilsæt fløde og smørog kog det jævnt underomrøring. Tag gryden afvarmen og tilsæt mandlerog nødder.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.Rul dejen ud og lægden i en tærteform (24-26 cm). Prik den med engaffel og læg et stykkebagepapir på dejen. Fyldop med tørrede bønnerel.lign. og forbag tærtebundeni 10 min. Fjernpapir og bønner og bag 5min. mere.
  5. Strø tyttebærud over tærtebunden ogfordél toscadejen ovenpå.Bag tærten gylden ica. 20 min. Lad den afkølepå en rist og servérmed cremefraiche.