Trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)
Chokoladekage i hele 3 lag!
1 chokoladekage/10-12 stykker
Ingredienser
- Trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)
- Kage:
- smør til formen
- lidt kakaopulver til formen
- 200 g hvedemel
- 450 g sukker
- 85 g usødet kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. natron
- 1 tsk. salt
- 2½ dl kærnemælk
- 1¼ dl vegetabilsk olie
- 2 store æg
- 1 tsk. vaniljeessens
- 2¼ dl friskbrygget, varm kaffe
- Frosting:
- 200 g mørk chokolade, groft hakket
- 225 g usaltet smør
- 1 tsk. vaniljeessens
- 140 g flormelis
Sådan laver du trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)
- 1. Forvarm ovnen til 175 gr. Smør tre kageforme (20-22 cm i diameter)*, og drys dem med et tyndt lag kakaopulver.
- 2. Pisk mel, sukker, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.
- 3. Pisk kærnemælk, olie, æg og vanilje sammen i en separat skål. Rør langsomt kærnemælksblandingen i de tørre ingredienser med en ske, til det lige akkurat binder.
- 4. Tilsæt den varme kaffe lidt ad gangen, og rør, til den er blandet helt ind i dejen.
- 5. Fordel dejen i de tre smurte kageforme, de skal kun fyldes halvt eller mindre. Bag bundene i 25 min., eller til du kan stikke en tandstik i kagen, uden at dejen hænger ved.
- 6. Lad bundene hvile i formene i ½ time, og vend dem så ud på en rist, så de kan køle helt af.
- 7. Smelt chokoladen til frostingen ved lav varme på komfuret eller i mikrobølgeovnen, til den er fuldstændig flydende. Fjern den fra varmen, og lad den køle helt ned.
- 8. Pisk tempereret smør med en håndmikser, til det bliver let og luftigt. Pisk vanilje i smørret og derefter flormelis, det tager cirka 1 min. Pisk den smeltede chokolade i, til det er blandet godt sammen.
- 9. Læg en af bundene på et serveringsfad med den flade side opad, og fordel ¼ af frostingen ud over. Læg en ny kagebund ovenpå, som igen dækkes af ¼ af frostingen. Gentag med den tredje bund og fordel den sidste frosting over kagens top og sider.
- 10. Lad kagen stå i køleskabet i mindst 1 time, før du serverer den