Trifli med bananer i karamel

Trifli med bananer i karamel

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Creme:
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 3 spsk flormelis
  • ½ stang vanilje (kornene)
  • 1 dl piskefløde
  • Sprød havre:
  • 2 dl havregryn
  • 50 g sukker
  • 25 g smør
  • 35 g mandler (eller hasselnødder, hakkede)
  • Bananer:
  • 150 g sukker
  • ½ dl vand
  • 50 g smør
  • 4 bananer (skiver)

  1. Pisk yoghurt sammenmed flormelis og vanilje.Pisk fløden til skum ogvend den i. Fordél cremeni 4 portionsglas ogstil dem koldt.
  2. Bland havregryn og sukkerog rist det gyldentpå en pande med smør.Tilsæt mandler eller nødderde sidste par min. ogbred det ud på et stykkebagepapir til afkøling.
  3. Smelt sukker til gyldenkaramel på en pande.Tilsæt vand og smør ogkog det jævnt. Vend bananskivernei karamellenog fordél dem i de 4 glasmed vaniljecreme.
  4. Drysmed sprød havre og servérstraks.