Tunfrikadeller med frisk tomatsovs

Tunfrikadeller med frisk tomatsovs

En tunvariant af den klassiske fiskefrikadelle i smagfuld tomatsovs

2 personer

Ingredienser

  • Tunfrikadeller:
  • 1 skive daggammelt brød (uden skorpe)
  • 1 dl mælk
  • 4 kviste bredbladet persille
  • 2 kviste oregano
  • 1 dåse tun i olie
  • 1 spsk. parmesanost
  • 1 spsk. citronskal (økologisk)
  • 1 æg
  • Tomatsovs:
  • 250 g friske små tomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. rosiner
  • 1 spsk. pinjekerner
  • 2 kviste bredbladet
  • persille
  • evt. lidt chiliflager
  • salt og peber
  • 1 nip sukker

  1. Udblød brødet i mælken.
  2. Pil bladene af persilleog oregano, og hak fint.
  3. Rør tun, udblødt brød,krydderurter, friskrevetcitronskal, friskrevet ostog æg sammen. Smag tilmed salt og peber.
  4. Form farsen til små frikadeller, og steg demi ovnen ved 200 grader ica. 15 min.
  5. Tomatsovs:
  6. Skyl tomaterne, ogsteg dem i olie på pande.Inden væden trænger formeget ud, pilles og hakkeshvidløg, og det stegermed. Tilsæt rosiner ogpinjekerner, og når detbliver mere fugtigt, såogså persille, chili, sukker,salt og peber.
  7. Vend evt. tunfrikadellerneop i tomatsovsen,eller servér det hver forsig.