Skær kyllingekødet i store stykker, vend dem i en marinade af salt, peber, olie, soja- eller teriyakisauce og honning.
Grill eller steg dem i en stor pande ca. 4 minutter på hver side og dryp limesaft over – evt. sammen med yderligere soyasauce.
Kog kartoflerne ca. 10 minutter, bland broccolibuketterne ved og kog begge dele møre. Afdryp grøntsagerne, pisk dem igennem med smør og fløde og smag til med salt og peber.
Servér spiddene med den grove mos, lune pitabrød og evt. stegte halverede limefrugter.
Tirsdag: Hurtig pasta & laks
Annonse
Det skal du bruge:
325 g penne eller anden småpasta
125 g sukkerærter
100 g ricotta
1 udkernet, finthakket rød chili
salt, friskkværnet peber
50 g rucola
300 g varmrøget laks
lime.
Tilbehør:
Annonse
300 g surdejsbrød.
Sådan gør du:
Kog pastaen efter anvisningen på pakningen, kog sukkerærterne med de sidste minutter og afdryp pasta og ærter.
Rør ricotta med chili, salt og peber, vend blandingen med pasta og ærter, rucola og den varmrøgede laks plukket i lidt store flager. Servér straks med lime og brød.
Onsdag: Burger med stegte grøntsager og peberrodscreme
Det skal du bruge:
Søde kartofler:
2 store søde kartofler
500 ml vindruekerneolie.
Peberrodscreme:
2 dl græsk yoghurt 10%
2 spsk revet peberrod
½ tsk sukker
2 spsk lime- eller citronsaft
salt og friskkværnet peber.
Kød og tilbehør:
200 g rødbede i skiver
800 g god hakket oksekød
olie til stegning af bøfferne
1 rødløg i skiver
4 store foccaciaboller
rucolasalat.
Sådan gør du:
Skræl kartoflerne og skær dem ud i små sticks, læg dem til tørre på køkkenrulle, indtil de skal steges.
Bland ingredienserne til peberrodscremen og stil på køl.
Læg rødbedeskiverne på en bageplade med bagepapir, drys med salt og peber, bag i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Varm olie op, men hold øje med den, man må aldrig forlade køkkenet, når man har så meget olie på komfuret. Steg kartoflerne gyldne i olien, tag dem op med en netske og læg dem i et stort fad med køkkenrulle, drys med salt.
Imens formes fire store bøffer, drys med salt og peber. Steg dem i vindruekerneolie 3-5 minutter på hver side.
Lun foccacia-bollerne og smør peberrodscremen på, læg salat, derefter bøf, rødbeder, rødløg og slut af med en overbolle med creme på. Og så er der serveret.
Torsdag: Pasta med ratatouille
Det skal du bruge:
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
2 spsk olivenolie
2 små courgetter i grove tern
1 aubergine i grove tern
2 udkernede, groftskårne peberfrugter, f.eks. orange og rød
½ liter passata (flydende flåede tomater)
lidt grøntbouillon
salt, friskkværnet peber
frisk eller tørret basilikum og oregano.
300 g fuldkornsspaghetti.
Tilbehør:
50 g reven parmesanost.
Sådan gør du:
Svits de forskellige slags løg i olie, bland de resterende grøntsager ved og svits videre under omrøring i yderligere et par minutter.
Hæld passataen ved sammen med lidt grøntbouillon, krydr med salt, peber og frisk eller tørret basilikum og oregano.
Lad det hele snurre ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre og smag til med yderligere krydderier. Kog pastaen imens, afdryp og server den med grønsagssaucen, yderligere krydderurter samt en skål reven parmesan.
Fredag: Lammedeller med grove rodfrugter
Det skal du bruge:
400 g hakket lammekød
1 hakket løg
2 knuste fed hvidløg
salt, friskkværnet peber
½ tsk stødt mynte
1 spsk reven skal af ubehandlet citron
1 lille æg
2 spsk rasp/reven brødkrumme.
2 tsk olie til stegning.
Ovnbagte grøntsager:
1 kg blandede rødder og knolde i grove stykker
4 rødløg i halve
2 spsk olivenolie
krydderurtekviste/laurbærblade.
Servering:
1½ dl græsk yoghurt
1 pakke fuldkornsnaan.
Sådan gør du:
Begynd med rodfrugterne: Bland dem og løgene med olie, krydderurtekviste og evt. lidt knust laurbær samt salt og peber.
Bred dem ud i ét lag i en bradepande, sæt dem i ovnen ved 200-225 grader en god halv times tid, til de er møre, og lav imens farsen til frikadellerne:
Blend alle ingredienserne til en jævn fars, der formes og steges i olie til 16 små frikadeller. Servér med rodfrugter, yoghurt og naanbrød.
Indkøbsliste
Det her skal du købe, for at kunne lave de 5 nemme hverdagsretter. Vi går ud fra, du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
Kød:
500 g kyllingebryst
800 g god hakket oksekød
400 g hakket lammekød
300 g varmrøget laks
Grøntsager:
1 kg blandede rodfrugter og knolde
700 g kartofler
500 g broccoli
200 g rødbeder
2 store søde kartofler
125 g sukkerærter
1 citron
2 lime
5 rødløg
1 alm. løg
1 pakke rucolasalat
2 peberfrugter rød/orange
2 små courgetter
1 aubergine
Hvidløg
Mynte
Rød chili
Peberrod
Mejeriprodukter:
Lidt smør
1 æg
Smør
1 dl flød 9 %
3 ½ dl græsk yoghurt 10%
100 g ricotta
Diverse:
4 fuldkornspita fra Hatting Bageri.
4 store foccaciaboller
300 g surdejsbrød
300 g fuldkornsspaghetti.
1 pakke fuldkornsnaanbrød
325 g penne eller anden småpasta
Alle opskrifterne..
.. er beregnet til 4 personer, med mindre andet er angivet. Du får indkøbslisten på sidste side.