Upside-down kage med ananas

Upside-down kage med ananas

En nem og lækker klassiker, der serveres med flødeskum til. I stedet for ananas kan du også bruge æbler, pærer eller blommer.

(10 pers.)

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 3 spsk. sukker
  • 4 ananasskiver fra dåse
  • 9 røde cocktailbær
  • Dej:
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk. revet usprøjtet citronskal
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • Tilbehør:
  • flødeskum

  1. For en springform med bagepapir, eller brug en silikonebageform (ca. 20 cm i diameter). Smelt 50 g smør, og hæld smørret i bunden af formen. Drys sukker over. Læg afdryppede skiver af ananas på. Fordel cocktailbær over.
  2. Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør citronskal, saft og vaniljesukker i. Bland bagepulver og hvedemel, og sigt det i. Vend dejen sammen. Fyld dejen over ananas og cocktailbær.
  3. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45-50 min. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, og se, om der sidder dej på, gør der det, skal den have lidt mere. Køl kagen af. Vend kagen ud på et fad. Server med flødeskum.