Upside-down kage med skovbær
Fyld dejen med lutter gode smagsgivere som skovbær. Det giver en lækker og saftig kage, perfekt til eftermiddagskaffen.
6 personer
Ingredienser
- 300 g optøede skovbær
- 3 spsk. flormelis
- 1 usprøjet citron
Kage:
- 125 g blødt smør
- 225 g sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 300 g hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
Pynt:
- 4 spsk. flormelis
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Kom de optøede skovbær i et dørslag, så de kan dryppe af.
- Skyl citronen, og riv skallen fint. Vend skovbær sammen med flormelis og halvdelen af citronskallen.
- Beklæd en springform (23 cm i diameter) med bagepapir. Kom skovbær ud i et jævnt lag i formen.
- Pisk smør og sukker sammen, til det bliver hvidt og cremet. Tilsæt resten af citronskallen og vaniljesukker, og pisk dejen sammen. Pisk nu æg i et ad gangen og herefter mælken.
- Vend mel og bagepulver sammen. Rør blandingen i dejen.
- Kom dejen i formen. Sæt kagen på midterste ovnribbe, og bag kagen i en time. Test, om kagen har fået nok, ved at stikke i midten af kagen med en bagenål. Kommer den ren tilbage, er kagen færdigbagt.
- Afkøl kagen på en bagerist til den er lun, fjern først ringen om kagen. Vend den derefter over på en tallerken, og fjern bunden af formen. Si flormelis over kagen