Upside-down kage med skovbær

Upside-down kage med skovbær

Fyld dejen med lutter gode smagsgivere som skovbær. Det giver en lækker og saftig kage, perfekt til eftermiddagskaffen.

6 personer

Ingredienser

  • 300 g optøede skovbær
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 usprøjet citron

Kage:

  • 125 g blødt smør
  • 225 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 300 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver

Pynt:

  • 4 spsk. flormelis

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Kom de optøede skovbær i et dørslag, så de kan dryppe af.
  3. Skyl citronen, og riv skallen fint. Vend skovbær sammen med flormelis og halvdelen af citronskallen.
  4. Beklæd en springform (23 cm i diameter) med bagepapir. Kom skovbær ud i et jævnt lag i formen.
  5. Pisk smør og sukker sammen, til det bliver hvidt og cremet. Tilsæt resten af citronskallen og vaniljesukker, og pisk dejen sammen. Pisk nu æg i et ad gangen og herefter mælken.
  6. Vend mel og bagepulver sammen. Rør blandingen i dejen.
  7. Kom dejen i formen. Sæt kagen på midterste ovnribbe, og bag kagen i en time. Test, om kagen har fået nok, ved at stikke i midten af kagen med en bagenål. Kommer den ren tilbage, er kagen færdigbagt.
  8. Afkøl kagen på en bagerist til den er lun, fjern først ringen om kagen. Vend den derefter over på en tallerken, og fjern bunden af formen. Si flormelis over kagen