Boller i karry
Rigtig familiemad, som alle vil sætte stor pris på. Farsen kan også laves af kyllingekød.
Ingredienser
- 170 g fedtfrit svinekød
- 3 tsk mel
- lidt fintrevet løg
- salt & peber
- lidt reven muskatnød
- ca 1/2 dl vand
- 3 tsk karry (mild eller stærk)
- 1 tsk olie til stegning
- 25 g hakkede løg
- 1 æble i tern
- 2 dl bouillon (2 dl vand + 2 tsk pulver)
- 3 tsk mel (hvede- eller maizenamel)
- 3 tsk mayonnaise
- salt & peber
- Tilbehør
- 75 g kogte ris
- dampet blomkål
- Hak kødet i en minihakker. Kom det hakkede kød, mel, revet løg og krydderier i en skål.
- Rør det godt sammen og rør farsen smidig med lidt vand.
- Lad farsen hvile i mindst 1/2 time i køleskabet.
- Rør farsen igennem og form den til små boller. Kog kødbollerne i letsaltet vand, til de stiger op til overfladen. Tag bollerne op med en hulske.
- Svits karry i olien med hakket løg, til løget er blødt. Tilsæt æblet, der er skåret i små tern, sammen med bouillon. Lad løg og æble koge i bouillonen i ca 5 minutter.
- Rør melet ud i lidt vand og tilsæt det i retten, så det jævner. Rør mayonnaise i karrysaucen og smag til med salt og peber. Kom de kogte kødboller i karrysaucen og varm igennem.
- Server retten med kogte ris og dampet blomkål.